Nyheter

Sofia Tångelin blir ny partner på Hidden Dreams

Den svenska venture buildern Hidden Dreams utser nu techjuristen Sofia Tångelin till ny partner. Sofia har en tioårig bakgrund inom Försvarsmakten och inledde sin juristkarriär på en av Sveriges ledande advokatbyråer, Gernandt & Danielsson, efterföljt av investmentbolaget EQT.

Framöver kommer hon spela en mer framträdande roll i Hidden Dreams bolagsbygge och fortsatta tillväxtresa. Sedan tre år tillbaka är Sofia chefsjurist på venture buildern Hidden Dreams och legal rådgivare till portföljbolagen, en tjänst hon fortsätter med utöver partneruppdraget.

På sina tidigare arbetsplatser EQT och Gernandt & Danielsson var hon specialiserad inom M&A och Capital Markets.

– En partner hos oss behöver ha både bredd och djup inom verksamhetens olika områden och där har Sofia många goda kvalitéer att bidra med utöver sin juridiska expertis. Hon är en disciplinerad, ambitiös och kreativ initiativtagare som rustat såväl Hidden Dreams som den svenska startupscenen till det bättre. Detta stärker vår förmåga att ta viktiga affärsbeslut och i takt med att våra portföljbolag mognar vill vi också kunna stötta dem med att hitta de bästa tillväxt- och exitmöjligheterna. Med sin M&A-bakgrund blir det därför naturligt att lyfta upp Sofia till en mer ledande position inför Hidden Dreams nästa tillväxtfas, säger Christer Hellström, Styrelseordförande i Hidden Dreams.

I våras uppmärksammades Sofia Tångelin som finalist i utmärkelsen Årets Bolagsjurist i kategorin Årets Stjärnskott och är nu även nominerad till Tech Advocate of the Year i Nordic Women in Tech Awards.

Under sommaren kom dessutom beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen att Hidden Dreams och Unum Tax vinner mot Skatteverket vilket gör ett nytt optionssystem för startups skattefritt1. En rättsfråga som Sofia, bland andra, varit delaktig i att driva igenom.

– Det har varit ett otroligt händelserikt år både för mig själv karriärmässigt och för Hidden Dreams och jag ser mycket fram emot att kroka arm med grundarteamet och styrelsen i vårt strategiarbete framåt. Det finns drivor med spännande projekt att hugga tag i redan under hösten! Samtidigt vill jag fortsätta engagera mig i frågor och initiativ som handlar om möjliggörande av entreprenörskap och innovation, säger Sofia Tångelin, Partner & chefsjurist på Hidden Dreams.