Nyheter

Tre ScanStar till Smurfit Kappa

Smurfit Kappa Skandinavien tilldelades tre ScanStars när vinnarna presenterades i årets tävling.

En Bag-in-Box-lösning för färg till PPG, som förlänger hållbarheten i en öppnad förpackning och minimerar stänk och som även använder både en mindre mängd och mer hållbart material, jämfört med den förra förpackningslösningen. Boxen tillverkas av 100% återvunnen kartong medan 75% av innerpåsen är gjord av förnybart material. Jämfört med en traditionell spann är det 80% mindre plast i BIB-lösningen, vilket medför en mindre mängd plastavfall. En riktigt hållbar lösning.

En innovativ förpackning till Gartneriet Lundager, som gör det möjligt att skicka och transportera krukväxter på ett säkert sätt via e-handel. Den smarta lösningen separerar jord och kruka från växten och ser till så att produkten kommer fram hel och ren till kunden.

En iögonfallande display för chokladkakor till Lindt, som skapar en hel vägg av choklad och behåller sitt tilltalande utseende även när produkterna börjar ta slut. Displayens design ökar produkternas synlighet i butiken och lockar till impulsköp.

Per Frederiksen, CEO på Smurfit Kappa Skandinavien:

– Vinsterna är en hyllning till kreativiteten och engagemanget hos våra medarbetare i hela regionen, och till det nära partnerskap vi har med våra kunder. Det är ett tydligt bevis på hur vårt Better Planet Packaging-initiativ levererar innovativa och hållbara lösningar inom alla branscher och i alla situationer.

Ole Isaksen, Sales, Marketing & Innovation Director på Smurfit Kappa Skandinavien:

– Våra försäljnings- och designteam försöker alltid hitta nya innovativa ideer som hjälper till att öka försäljningen av primärprodukten, som erbjuder en kostnadseffektiv förpackningsprocess och inte minst minskar de eventuella risker som leveranskedjan kan stå inför. Erkännandet av ScanStar-juryn delas med stolthet av alla inblandade teammedlemmar i den skandinaviska regionen, då det visar på vår styrka som ett företag där innovation är en central del av vårt DNA.