Nyheter

Spectrum Technology blir en del av Orbit One

Orbit One blir ny delägare i automationskonsulterna Spectrum Technology som är en ledande leverantör av automationslösningar och specialiserade på att designa och implementera automatiserade system som ökar effektiviteten, minskar kostnaderna och förbättrar den övergripande prestandan för ett brett spektrum av industrier.

– Spetskompetens inom automation är ett villkor för ”nearshoring” och att locka fler kunder att lägga sin tillverkning nära sin marknad. Med ett delägarskap och ett mycket nära samarbete får vi full tillgång till Spectrum Technologys ledande kompetens inom automation. Det ger oss ytterligare möjligheter att stärka vårt tjänsteerbjudande och samtidigt utveckla ledande automationslösningar. Vi har redan genomfört mycket lyckade projekt tillsammans, bland annat en ny unik robotcell, speciellt utvecklad på uppdrag av ett stort svenskt industriföretag, berättar Mattias Lindhe, President & Chief Executive Officer Orbit One Group.

Orbit One tar täten inom automation

– Orbit One är ledande inom produktions- och processteknik och Spectrum Technology är marknadsledande inom automation. Tillsammans kommer vi att skapa ett unikt och synnerligen konkurrenskraftigt tjänsteutbud med nya synergieffekter som gagnar både befintliga och nya kunder, säger Orbit Ones Vice President & Chief Operating Officer, Ulf Karlsson.