Nyheter

Valmet levererar den sjunde produktionslinjen för mjukpapper till Papel San Francisco i Mexiko

Valmet levererar produktionslinjen Advantage DCT 100TS mjukpapper till Papel San Francisco i Mexiko. Den nya TM 10-maskinen kommer att installeras vid företagets fabrik i Mexical, och den är planerad att starta under andra kvartalet 2025.

Ordern ingick i Valmets order för andra kvartalet 2023. Dess värde avslöjas inte.

Papel San Francisco har för närvarande fem Valmet-linjer i bruk, som lanserades mellan 2006 och 2020. TM 9 levereras för närvarande och kommer att lanseras 2024. Den kommande leveransen av TM 10 är särskilt betydelsefull för Valmet, eftersom den innehåller den hundrade ViscoNip-pressen som företaget har levererat till sina kunder runt om i världen genom åren. Pressen har uppmärksammats av mjukpapperstillverkare för sin unika anpassningsförmåga, enhetlighet, energieffektivitet och högkvalitativa mjukpapper.

– Efterfrågan på mjukpapper ökar, så vi måste öka vår kapacitet. Valmets tidigare installerade mjukpapperslinjer har tjänat oss väl. Vi har kunnat köra med maximal hastighet och nå önskad produktionsnivå. Våra operatörer känner till maskinkonceptet och det är lätt att använda. Det är därför Advantage DCT-linjen återigen var ett naturligt val för oss, säger Papel San Franciscos produktionschef Dario Palma y Meza Espinoza .

– Det har varit fantastiskt att delta som journalist i Papel San Franciscos imponerande tillväxt. De förväntar sig den bästa kvaliteten i allt, ner till detaljerna. Vi är övertygade om att även detta gemensamma projekt kommer att bli en framgång, säger Valmets nordamerikanska försäljningsdirektör Jan Larsson, som är ansvarig för mjukpappersbruken .

Leveransspecifikationer

Bredden på den nya mjukpappersmaskinen är 2,8 meter och designhastigheten är 2 200 m/min. Det ökar Papel San Franciscos nuvarande årliga produktion av toalettpapper, hushållspapper och servetter med 30 000 ton.

Leveransen inkluderar en Advantage DCT 100TS tissuemaskin med en OptiFlo inloppslåda och Yankee-cylinder i gjutjärn , samt beprövad Advantage tissueteknologi som ViscoNip-pressen , AirCap-kåpan och WetDust-dammkontrollsystemet I leveransen ingår driftsättning och driftsättning.