Nyheter

DREM tar in ytterligare 23 miljoner och växer med nya energibidraget. – Europaexpansion väntar

Green Tech-bolaget DREM, som förser villaägare med värmepumpar, tar nu in ytterligare 23 miljoner SEK från namnkunniga investerare. Planen är att expandera i Europa. 

Genom att kombinera digitala prissättningsalgoritmer, virtuella hembesök och en marknadsplats för installatörer, förenklar DREM köpprocessen för värmepumpar och ger en tryggare och mer prisvärd affär för villaägare. Sedan starten i fjol har erbjudandet stresstestats och visat sig konkurrenskraftigt. I Sverige gynnas affären ytterligare av Boverkets nya energieffektiviseringsbidrag som trädde i kraft för en dryg månad sedan (tredje juli). Bidraget på upp till 30,000 kr, som riktar sig till villaägare med el- eller gasuppvärmda hus, kan bland annat användas för att installera en värmepump. Kommande två år uppskattas den svenska marknaden för värmepumpar vara värd 22 miljarder SEK.

Nu skjuter riskkapitalbolaget Peak till ytterligare 23 miljoner SEK för att möjliggöra en europaexpansion för DREM.

– Finansiering i detta skede är en viktig injektion för DREM. Vi digitaliserar och förenklar installation i en tid då människor söker alternativ till kraftigt stigande naturgas- och elpriser och vill ta ansvar för miljö och energiförbrukning. Här i Sverige är antalet installerade värmepumpar per hushåll upp emot 50%, i resten av Europa är vi nere på under 10%. Både vi och våra investerare ser därför stor potential i att expandera DREM utanför Sveriges gränser, säger Babak Tighnavard, VD och medgrundare på DREM.

– I Europa är det brist på värmepumpinstallatörer i förhållande till hushåll som kommer att vilja byta från gas till värmepump. Plattformen effektiviserar branschen så att installatörer kan fokusera på att utföra själva arbetet, i stället för att varje enskild installatör ska hitta kunder och marknadsföra sig. Potentialen för europamarknaden är enorm, då DREMs modell balanserar underskottet på installatörer och underlättar hushållens omställning, säger Indra Sharma, Partner på Peak

Under våren har DREM framgångsrikt attraherat kapital från investerare som Edgeir Aksnes, medgrundare av Tibber, Mattias Miksche, f.d styrelsemedlem i företag som Avanza, Dustin och Pricerunner, samt Peter Lindholm, medgrundare av Frontier Car Group. I DREMs första investeringsrunda deltog riskkapitalfonder som Byfounders, Redstone och Futurum ventures. Redstone var tidiga investerare i en av Europas största värmepumpsinstallatörer, Thermondo GmbH.