Nyheter

Utökad funktionalitet för CNC-bearbetning

Digitala tillverkningsledaren Protolabs har utökat funktionaliteten ytterligare inom CNC-bearbetning för snabbare leverans av anodiserade och kromatpläterade aluminiumkomponenter. Det innebär att kunder nu kan få CNC-bearbetade beställningsdelar på bara sex dagar från offert till försändning.

– Anodisering är en väletablerad process, men att kunna producera delar så här snabbt genomgående är unikt, säger David Ewing, Protolabs ansvarige för CNC-bearbetning i Europa. En kund som nu beställer anodiserade eller kromatpläterade delar hos Protolabs kan få dem levererade på bara några dagar, iställer för veckor.

Anodisering och ytbehandling är viktiga för att förhindra korrosion. Det ökar motståndskraften mot nötning samt förbättrar utseendet. Kunder får information om plätering, priser och alternativ för  CNC-bearbetning när de laddar upp sin 3D CAD-modell på  protolabs.com

Material som stöds är aluminiumlegeringarna 6082-T651, 7075-T651 och 7075-T7351. Tre beläggningstyper finns tillgängliga: Dekorativ (med en beläggningstjocklek på upp till 25 µm), hård anodisering (upp till 100 µm) och kromatomvandling (en ultratunn elektriskt ledande beläggning från SurTec® 650)

De nya erbjudandena för snabb kromatplätering är en utökning av Protolabs existerande alternativ för CNC-bearbetning, som bland annat inkluderar avancerad funktionalitet inom anodisering och kromatplätering med flexibla ledtider. Kunder med ännu mer komplexa behov, eller som vill tillverka delar med högre krav, kan nyttja företagets digitala nätverk av tillverkare via Hubs.

– Vi försöker alltid hitta sätt att stödja våra kunder bättre och i år syns det extra tydligt genom utvecklingen av alla våra nya tjänsteerbjudanden, särskilt inom maskinbearbetning. Genom att använda vår unika affärsmodell, som kopplar samman globala tillverkare med digitala anläggningar, kan kunder få tillgång till omfattande tjänster inom prototyptillverkning och mer generella produktionstjänster, förklarar Stephan Garber, ansvarig för Protolabs i Norden och Baltikum.