Nyheter

Sivers Wireless får volymproduktionsorder från sin ledande europeiska SATCOM-kund

Sivers Semiconductors dotterbolag Sivers Wireless har fått en volymproduktionsorder på 5 miljoner dollar (cirka 55 miljoner SEK) från sin ledande europeiska SATCOM-kund. Produktionsordern avser integrerade beamformerkretsar (BFIC) som kommer att levereras under fjärde kvartalet 2023 och första kvartalet 2024. Merparten av intäkterna kommer att redovisas under samma tidsperiod.

BFIC:arna är nu i full volymproduktion och detta är den andra produktionsvolymorder som Sivers erhåller från denna kund. Den senaste ordern på 1,5 miljoner dollar, tillkännagavs den 21 oktober 2022 och markerade starten på kundens produktionsramp.

Detta är en mycket viktig händelse för Sivers, och det markerar början på ökad produktförsäljning till denna kund. Det är spännande att se att vår långvariga strategiska partner fortsätter öka sin volymproduktion. Det är ett bevis på både vår BFIC-teknik, liksom vår partners SATCOM-terminalkoncept är mycket starkt. Denna order kommer att täcka denna kunds behov fram till början av 2024, och vi ser fram emot ännu större order också under resterade del av 2024 och därefter, säger Anders Storm, VD för Sivers Semiconductors.

Dessa BFIC:s uppnår bästa prestanda i uteffekt, brusfaktor, effektivitet och erbjuder bästa möjliga kapacitet för flera samtidiga länkar. Dessa BFIC utvecklades under det strategiska partnerskapsavtalet som MixComm vann under Q4 2020 (nu en del av Sivers Wireless).

Foto: Gerd Altmann