Nyheter

Elektronikjätten Yageo lägger bud om att förvärva Telemecanique Sensors

Yageos kommande förvärv av Telemecanique Sensors ger företaget en stark grund för att stärka sin nordiska och globala verksamhet.

Yageo, en av världens ledande tillverkare av elektroniska komponenter, har lagt bud om att förvärva Telemecanique Sensors, en del av Schneider Electric.

– Detta är fantastiska nyheter för Telemecanique Sensors i Norden, säger Christian Balle, Cluster Leader i Norden och Baltikum på Telemecanique Sensors. Vi har verkligen utvecklats positivt i Danmark och Norden som en del av Schneider Electric, och nu får vi ännu mer resurser och specialistkompetens för den fortsatta satsningen. Samtidigt kommer vi att fortsätta att använda vårt välkända varumärke och behålla de kvaliteter och värderingar som kunderna förväntar sig av oss.  

Med över 90 års erfarenhet är Telemecanique Sensors kända för att tillhandahålla högkvalitativa sensorlösningar till flera olika industrier.

Telemecanique Sensors fördubblar den nordiska närvaron

Telemecanique Sensors kommer också att stärka sin närvaro i Norden med ett nytt lokalt supportcenter som ska säkerställa ännu effektivare kundservice från lokala sensorteknikexperter. Förvärvet leder också till att företaget optimerar och förenklar sina leveranskedjor, vilket förväntas leda till både snabbare processer och leveranser.

– Vi har ett fint momentum, och under det senaste året har vi fördubblat antalet anställda i Norden. Dessutom rekryterar vi fortfarande för att kunna erbjuda det bästa specialiststödet till våra kunder, avslutar Christian Balle.

Företagets produkter kommer att fortsätta att vara tillgängliga via nuvarande kanaler.

Om Telemecanique-sensorer

Telemecanique Sensors grundades för över 90 år sedan och är specialiserat på sensorer och sensorrelaterad teknologi. Telemecanique Sensors är ett globalt företag aktör som finns i mer än 20 länder, med produkter som distribueras över hela världen via partners. Företaget hjälper kunder att välja rätt teknik för att få bästa prestanda och tillförlitlighet från sina maskiner. Företaget fokuserar på tre kärnvärden – enkelhet, närhet och expertis – och har blivit experter som kundernas liv ”simply easy!”

Läs mer på:

tesensors.com

Foto: Gerd Altmann