Nyheter

Minskade utsläpp inom fordonsindustrin med Circle Green

Outokumpu fortsätter det senaste partnerskapet med thyssenkrupp Materials Processing Europe, ett ledande servicecenter för stål och aluminium. Målet är att minska utsläppen från fordonssektorn med världens första rostfria stål som strävar efter noll koldioxidutsläpp. Purem by Eberspaecher, specialist på avgasteknik och akustiska lösningar, kommer börja använda Outokumpu Circle Green från thyssenkrupp Materials Processing Europe, med upp till 92 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet.

Samarbetet visar ambitionen att stödja EU:s hårda utsläppsmål.

– Vi ligger i framkant när det gäller att minska koldioxidutsläppen inom stålindustrin – och fordonssektorn är en av de sektorer där minskade utsläpp verkligen behövs. Vi är fokuserade på cirkularitet med vårt 100 procent återvinningsbara rostfria stål och med Circle Green som spjutspets visar vi riktningen framåt. Ingen annan tillverkare av rostfritt stål har uppnått så låga utsläppsnivåer genom hela produktionskedjan – från råvaruutvinning till slutproduktion. Vi är glada att inleda samarbetet med Purem by Eberspaecher, som erbjuder lösningar för både privata transporter och kommersiella fordon, med en gemensam strävan för ökad hållbarhet, säger Niklas Wass, Executive Vice President, Stainless Europe, Outokumpu.

Som en stark servicepartner – särskilt inom fordonssektorn – arbetar thyssenkrupp Materials Processing Europe med att klara utmaningarna och nå målen i branschen. Våra team följer kundernas innovativa forskning och utveckling från början och stödjer försörjningskedjan för att nå utsläppsmålen.

Som en central länk mellan tillverkare och OEM, original equipment manufacturer, ser vi fram emot den fortsatta utvecklingen inom fordonssegmentet. Vi är glada över att samarbeta och vara partner till vår mångåriga kund för att nå denna milstolpe”, säger Marcus Wöhl, VD, thyssenkrupp Material Processing Europe.

Att minska utsläppen från fordonstillverkning med Circle Green

Med partnerskapet kommer Outokumpu leverera Circle Green-materialet till thyssenkrupp Materials Processing Europe. Servicecenterexperterna kommer att ansvara för bearbetning av masterspolen till slitsade remsor med en just-in-time-leverans till Purem.

– Detta samarbete understryker vår strategi för ren mobilitet med tydliga hållbara mål. Vi är en teknikledare och driver innovationer inom avgasreningssystem i såväl konventionella som framtida drivtyper såsom vätgasmotorn, däribland materialet som används i våra produkter. Fokus är på att minska koldioxidavtrycket, säger Uwe Ackermann, Vice President Global Procurement, Purem by Eberspaecher.

Den tyska leverantören arbetar för alla biltillverkare i världen och är en del av Eberspaecher Group. Dess tillförlitliga lösningar inkluderar avgas- och värmeledningssystem samt fordonskontroller. Ekologiska fotavtrycket är ett av företagets hållbarhetsinsatsområden där ett tydligt mål är att nå koldioxidneutral produktion till 2030.

Foto: Pexels