Nyheter

HI Tech & Industry Scandinavia samlar branschen i Danmark i oktober

HI Tech & Industry Scandinavia, en av Europas ledande industrimässor, arrangeras av MCH A/S i danska Herning den 3–5 oktober.

På mässan presenteras aktuella konferenser, innovativa lösningar och produktnyheter för beslutsfattare och ledningar inom fem inspirerande sektorer: Automation och robotik, Maskiner, svetsning och produktionsutrustning, Intern logistik, Underleverans och Livsmedelsteknik. Mässan har arrangerats i 60 år och är den näst största ledande mässan i branschen efter Hannovermässan.

HI Tech & Industry Scandinavia firar sitt 60-årsjubileum i år, och det gör den med stil – hundratals utställare, ett rikt och varierat aktivitetsprogram och inte minst en mängd produktnyheter väntar på mässan. Med över 550 utställare i 12 hallar och ett förväntat besökarantal på över 20 000 personer under de tre mässdagarna är HI en verklig skattkammare för alla som har anknytning till branschen.

– De många utställarna och produktnyheterna utgör HI-mässans hörnstenar, liksom vårt program som också det inkluderar ett brett spektrum av branscher, säger Sisse Merrild Nielsen, projektchef på MCH A/S.

De nytänkande aktivitetsområdena inkluderar Danmarks största teknikevenemang, Technomania future universe, där ingenjörssamfundet IDA tillsammans med Green Power Denmark särskilt fokuserar på grön energi, elektrifiering, hållbarhet, framtidsteknik, digitalisering, cybersäkerhet, ledarskap och start-ups. Detta kompletteras av 3D TECH som är specialiserat på 3D-teknik, precis som namnet antyder. Dessa evenemang speglar mässans fokus på att omfamna framtidens lösningar tillsammans med starka partners.

En förenande kraft i branschen

HI-mässans styrka är dess mångsidighet. Besökarna får också möjlighet att utforska The Smart Company, som presenterar den senaste teknologin inom digitaliseringen av produktionsprocesser. Som nyhet på mässan finns Dansk Industris mässområde DI Produktion, som med sina professionella presentationer och aktiviteter upptar en 500 kvadratmeter stor yta. Dessutom organiserar Svejsebrancheklubben (svetsindustriklubben) branschrelaterade samtal i Svejsecaféen (svetscaféet).

Slutligen anordnas också IFC International Food Contest, där du kan uppleva det största evenemanget inom mejeriindustrin och dess prisutdelning. Området fungerar också som ett forum för nätverkande för aktörer inom mejerisektorn. IFC lockar olika representanter från livsmedelsindustrin och erbjuder en unik möjlighet för tillverkare av livsmedelsteknik att knyta kontakter med beslutsfattare och utforska nya möjligheter inom livsmedelsbranschen.

– Med hjälp av våra partners förenar vi branschens olika grenar med utställare och högaktuella konferenser och aktiviteter. Målet är att på detta sätt skapa aktivitetsområden som inte bara tilltalar många besökare, utan som även representerar de allra senaste utvecklingarna inom temat, förklarar Sisse Merrild Nielsen.

HI-mässan, som firar sitt 60-årsjubileum i år, äger rum den 3–5 oktober 2023 i MCH Messecenter Herning, Danmark.

HI Tech & Industry Scandinavia anses vara en av Europas ledande industrimässor. Mässan arrangeras av MCH A/S i danska Herning. Viktiga industrisektorer är automation och robotik, maskiner och utrustning, svetsteknik och produktionsutrustning, intern logistik, leverantörsindustri och livsmedelsteknik. Förutom utställarna åtnjuter särskilt det omfattande programmet europeisk uppmärksamhet, särskilt eftersom Skandinavien är i framkant när det gäller grön energi, digitalisering och elektromobilitet samt övergången från fossila bränslen. Mässan har arrangerats i 60 år och är den näst största ledande mässan i branschen efter Hannovermässan.

Mer information:

https://www.hiindustryexpo.com/svensk-landingpage

Foto: Erik Lyngsøe