Nyheter

Bravida vinner 5-årigt Hard Facility Management-avtal i FN Byen

Danska utrikesministeriet har på uppdrag av FN valt Bravida som partner i FN Byen Hard FM-avtal på deras 45 000 m2 stora fastighet i Köpenhamn för de kommande 5 åren. Den totala kontraktssumman uppgår till 45 miljoner DKK.

Bravida har fått ansvar för att säkerställa ett optimalt underhåll av FN Byen, med stort fokus på energioptimering och mer hållbara lösningar. Facility Management-avtalet omfattar interiör och exteriör byggnadsvård, trädgårdsskötsel och vinterservice samt underhåll av tekniska anläggningar och installationer.

Christian Gaardboe Carlsen, Regional Director FM and Energy:

– På Bravida är vi mycket stolta över att ha visat förtroende för att vara FN Byens partner i drift och underhåll av deras fastighet i detta facility management-avtal. Avtalet stödjer Bravidas positionering som Technical Facility Management-leverantör och vi är glada över att allt fler kunder väljer rena Hard FM-avtal och de fördelar det ger, med en stark partner inom det tekniska området.

Lars Finn Poulsen, chefskonsult på UD:

– Bravida har erbjudit en organisation som säkerställer snabb och effektiv organisation av uppdraget samt en hög grad av egen leverans, vilket säkerställer hög drifttid på de tekniska installationerna. Vi ser fram emot ett konstruktivt samarbete.

Bravida kommer att anställa en fast anställd Technical Facility Manager och två tekniker. Dessutom räknar Bravida med att avtalet, sett över ett år, kommer att anställa ytterligare 10 tekniker för att utföra servicebesiktningar, lagstadgade besiktningar samt reparations- och optimeringsuppgifter.

Avtalet trädde i kraft den 1 maj 2023 och gäller till och med den 30 april 2028.