Nyheter

Alight öppnar kontor i Madrid

I juli öppnar det svenska solenergiföretaget Alight upp ett kontor i Madrid. Madridkontoret är Alights andra kontor utöver huvudkontoret i Stockholm och är ett viktigt steg för företagets expansion i Europa.

I november 2022 investerade DIF Capital Partners 150 miljoner euro i Alight, pengar som ska påskynda utvecklingen av Alights kortsiktiga pipeline av solprojekt i Europa. Målet är att Alight 2030 ska ha en installerad kapacitet på minst 5 GW med stöd av energiköpsavtal (PPA) för solkraft. Genom att öppna ett kontor på en av Europas mest mogna solenergimarknader kommer man att kunna dra nytta av Madrids kompetenta och kunniga talangpool för att stödja expansionen.

– Som ett remote-first-företag anser vi att arbete är vad du gör, inte var du gör det. Med detta sagt hör vi från våra anställda att de vill ha ett kontor att arbeta från, så vi är glada över att öppna ett kontor i Madrid, där många av våra anställda är grupperade. Vi kommer att behöva rekrytera och behålla de bästa talangerna i branschen för att uppnå våra ambitiösa mål, och att etablera ett nav i Spanien, ett av Europas ledande länder inom solenergi, kommer att stödja vår rekrytering och stärka vår europeiska expansion, säger Harald Överholm, VD för Alight.

Alight som idag har cirka 70 anställda, anställer för närvarande kundansvariga, projektledare och utvecklingsingenjörer till kontoret i Madrid. Tjänsterna kan vara helt på distans.