Nyheter

Utbildning, energi och hållbarhet i fokus på Almedalen, enligt AI

Under Almedalen 2023 har AI analyserat över 30 paneler och seminarier för att hitta insikter och summera vad som sagts. Kortfattat stod utbildning, energi och hållbarhet i fokus som huvudämnen. Samtidigt kunde man se att, jämfört med förra året, nämndes AI fem gånger mer, energi som ämne dubblerades och att det pratades fyra gånger mer om kvinnor och inkludering.

AI som teknologi har funnits ett tag och det är först nu som den har blivit så pass bra att man börjar se praktiska tillämpningar i arbetslivet.

– Voxo visar tydligt vad AI kan bidra med här på Techarenan, säger Kenneth Fredriksen (VP Europe, Huawei) som medverkade i en panel. Med deras rapporter som rullar på skärmen utanför så kan du snabbt få en crash course i vad som har hänt under dagen och får även förslag på nya debatter. Det är helt fantastiskt.

AI i fokus

En röd tråd under dagarna var AI som avhandlades i 35% av alla paneler och seminarier på olika sätt, oavsett om det var ledarskap, forskning och utveckling eller kompetensförsörjning som stod på agendan.

– Det är verkligen ett tecken i tiden att så många av panelerna behandlar AI, säger Karolina Andersson, Head of Marketing på Voxo.

Åsikterna om AI var överlag positiva, men samtidigt betonades behovet av reglering och ansvarsfull användning.

– AI har ju verkligen varit på tapeten den senaste tiden och det är positivt att höra att man överlag är positivt inställd till tekniken, samtidigt som vi i Sverige försöker ha ett konstruktivt förhållningssätt, fortsätter Karolina.

Läs alla rapporter här, inklusive den slutgiltiga rapporten samt dagsrapporter.

Om Voxo & Techarenan

Om Voxo:

Voxo är ett svenskt röstteknologibolag som specialiserar sig på konversationsbaserade AI-lösningar. Bolaget erbjuder olika typer och tjänster och verktyg genom sin plattform med egenutvecklade modeller för bearbetning, analys och visualisering av röstkonversationsdata. Bolaget har idag cirka 20 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Mer information: https://voxo.ai/

Om Techarenan i Almedalen:

Under tre dagar samlar Techarenan entreprenörer, ledare i näringslivet, beslutsfattare, investerare och experter för att diskutera några av samhällets viktigaste frågor.

Dessutom ska Nordens mest lovande startup- och tillväxtbolag koras i vår entreprenörstävling Techarenan Challenge, som är inne på sitt tionde år. 30 utvalda finalbolag följer med oss till Almedalen för att visa upp sina innovativa lösningar och pitcha live inför publik.

Läs mer på eventsidan: https://techarenan.se/techarenan-almedalen-2023/

Om Techarenan:

Techarenan är en av Nordens största plattformar för innovation, entreprenörskap och hållbarhet.

Techarenan grundades 2014 som en entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. I dag ingår även event, mötesplats, nyhetskanal och nätverk i plattformen. Syftet är att bidra till positiv utveckling i samhället genom att främja och förena entreprenörer, organisationer, företag och politiker som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt samhälle.

Mer information: https://techarenan.se/