Nyheter

Mästerlig skärning: norelem ger stöd till blivande mästerhantverkare inom pappersskärning

norelem ACADEMY har fortsatt att visa sitt engagemang och stöd till studentutveckling genom att stötta konstruktionen av en pappersskärmaskin åt en blivande hantverksmästare.

norelem är engagerad i att främja och utveckla unga talanger och stöttar regelbundet ett stort antal maskintekniska projekt genom att tillhandahålla professionell input såväl som komponenterna som behövs.

Stödet är inte reserverat enbart för universitetsstudenter – norelem har nyligen stöttat en blivande hantverksmästare i sitt slutprojekt.

I Tyskland är titeln ”Meisterbrief” eller hantverksmästare en godkänd titel av staten och den högsta yrkesbeteckning som går att uppnå inom hantverksyrken. För att uppnå behörighet som hantverksmästare krävs såväl teoretisk och praktisk hantverksutbildning som affärs- och juridikkunskaper. Det innebär också att man ska ta emot en lärling och vara mentor åt denna.

Med dessa meriter är Meister förberedd för att driva eget företag alternativt att avancera i sin nuvarande anställning.

Kandidaten var dessutom tvungen att genomföra ett praktiskt prov för att få sin hantverksmästarexamen. Provet innebar att presentera ett verktyg som kunde skära ett A5-ark i sexcentimetersremsor och perforera dem inom vissa toleransnivåer. norelem har tillhandahållit ett urval av standardkomponenter för konstruktionen av detta verktyg.

Pappersskäraren fungerar som så att ett ark A5-ark läggs i uppifrån och placeras på det rörliga stoppet. Genom att manövrera det vinklade bygelhandtaget kan papperet stansas och perforeras. På samma sätt kan pappersbanans stopp flyttas till olika positioner genom att man drar i bygelhandtaget. Efter stansning flyttas den cirkulära kniven som sitter fäst på knivhållaren och skär av den angivna pappersremsan. Kombinationen av linjära kullager och precisionsstyraxeln säkerställer en smidig rörelse av knivhållaren.

Dessutom säkerställs ett rent snitt genom den säkra styrningen av pappersskäraren. Stoppet kan flyttas och pappersremsan faller genom ett utlopp i bottenplattan, där den samlas upp i en behållare. Pappersskärarens design säkerställer följdriktighet, vilket gör att identiska snitt kan göras upprepade gånger.

Norelems tillhandahållande av komponenterna hjälpte hantverkarkandidaten att uppnå hantverksmästartiteln.

norelem stöttar ingenjörer och tillverkare i alla skeden under sin utveckling, från att tillhandahålla omfattande CAD-resurser för komponenter till produktutbildningsprogram och tekniska utbildningssessioner som täcker in olika designämnen.

För att upptäcka produktsortimentet: 

www.norelem.se

För mer information om norelem ACADEMY, läs mer på: 

www.norelem-academy.com