Nyheter

E.ON tecknar europaavtal om laddprodukter med norska Zaptec

E.ON har tecknat ramavtal med det norska teknikföretaget Zaptec, gällande försäljning av bolagets produkter i 18 europeiska länder. E.ON ska initialt sälja Zaptecs produkter i Sverige och i Norge. 

– Zaptec producerar fina kvalitetsprodukter till förmånliga priser. Vi är mycket nöjda med avtalet, vilket kompletterar vår produktportfölj med en snabb, stilren laddbox med smarta funktioner, som laddar effektivt och anpassat till när elpriset är lägst, säger Robert Tretinjak, chef för E.ON eMobility.

E.ON ska sälja Zaptecs produkter till privatkunder via digitala kanaler. I Sverige ingår paketerat certifierad installation och ett erbjudande för smartladdning med timprisavtal från E.ON.

Avtalet trädde i kraft i mitten av juni och E.ON har lanserat laddboxen Zaptec Go i Sverige. I höst lanseras produkten i Norge.

Zaptec är ett norskt teknikföretag som designar, tillverkar och säljer laddboxar, laddstationer och mjukvara för laddning av elbilar på privata och offentliga parkeringar. Zaptecs kocernchef, Peter Bardenfleth-Hansen, anser att det europeiska avtalet är ett viktigt steg mot att realisera visionen om elektrisk mobilitet på kontinenten.

– E.ON är ett av Europas ledande energiföretag och tillför expertis och resurser som ger trygghet och fördelar för våra expansionsplaner.  Det råder ingen tvekan om att detta europeiska ramavtal ger fler elbilar och en större tillgång till elladdning framledes, säger Peter Bardenfleth-Hansen.