Nyheter

ABB och Microsoft samarbetar för att ta generativ AI till industriella applikationer

ABB och Microsoft utökar sitt långvariga partnerskap och kommer att samarbeta kring integrationen av Azure OpenAI Service i ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite. Företagen kommer att arbeta tillsammans med implementeringen av generativ AI-teknik för att hjälpa kunder inom industrin att låsa upp insikter som är dolda i operativa data. Förbättrad datainsamling och remediering kommer att möjliggöra betydande vinster i effektivitet och produktivitet, tillgångstillförlitlighet, driftsäkerhet, lägre energiförbrukning och minskad miljöpåverkan.

ABB kommer att integrera generativ AI genom Azure OpenAI Service inklusive stora språkmodeller (LLM:s) som GPT-4 till Genixplattformen och applikationer, vilket möjliggör funktioner som kod, bild och textgenerering. När den nya applikationen – Genix Copilot – har lanserats kommer den att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda intuitiv funktionalitet och effektivisera flödet av kontextualiserade data över processer och verksamheter. Detta kommer att ge branschchefer, funktionella specialister och ingenjörer insikter i realtid för bättre beslutsfattande och ökad produktivitet. Sådana insikter har potential att förlänga tillgångarnas livslängd med upp till 20 procent och minimera oplanerad downtime med så mycket som upp till 60 procent.

Dessutom kommer lösningen att kunna hjälpa kunderna att uppnå sina mål för hållbarhet och energiomställning genom att tillhandahålla avancerad övervakning och optimering av de industriella utsläppen av växthusgaser samt övervaka energianvändningen.

Genix Copilot kommer också att göra det möjligt att fånga upp operatörernas kunskap och underlätta beslutsfattande i samarbete mellan olika roller, med en stark betoning på att skydda data och kunskap inom företaget.

ABB Ability™ Genix är en omfattande, modulär industriell IoT-, analys- och AI-plattform som integrerar branschspecifik domänkunskap för att driva affärsresultat och säkerställer skyddet av kundernas befintliga investeringar. Företag som kör Genix har sett upp till 40 procent kostnadsbesparingar inom drift och underhåll, upp till 30 procent förbättring av produktionseffektiviteten och upp till 25 procent förbättringar av energi- och utsläppsoptimering. Tillägget av generativa AI-funktioner till Genix förväntas ytterligare öka dessa fördelar.

– Det här är ett viktigt steg i ABB:s och Microsofts strategiska partnerskap som kommer att påskynda den digitala omställningen av industrisektorn, säger Rajesh Ramachandran, Global Chief Digital Officer, ABB Process Automation. Vi tror att Genix Copilot kommer att hjälpa industrikunder att uppnå sina kombinerade mål för hållbarhet, operativ excellens och förbättrad tillgångsprestanda. Att utöka generativa AI-funktioner över ABB:s industriella digitala lösningar kommer att leda kunderna in i en ny era av AI som möjliggör miljarder av bättre beslut.

– Vi tror att de organisationer som kommer att vara bäst positionerade för långsiktig framgång är de som moderniserar och skalar sina dataplattformar, säger Ralph Haupter, President, EMEA på Microsoft. Att tillämpa avancerade digitala funktioner som Azure OpenAI Service kommer att stärka Genix för att effektivt hantera den kontextualiserade data samtidigt som det hjälper till att driva den digitala omställningen som är avgörande för tillväxt och varaktig förändring.

Genix frigör kraften i data genom att automatisera kontextuell integrering av data från drift (OT), information (IT) och teknik (ET) i hela företaget och tillämpar industriell AI för att ge avancerad analys och optimering. Den kan sömlöst skalas från tillgång till anläggning till ett företag. Plattformen kan driftsättas i moln-, hybrid-, edge- eller lokaler. Genix har säkerhet som en inbyggd del av designen och använder Microsoft Azure för integrerad molnanslutning och tjänster.