Nyheter

Smidig tillgång till begagnade maskiner: Industriauktionshuset Surplex

Kontor i 16 europeiska länder, kompetent allroundservice och ett brett utbud av maskiner: Sedan över 20 år erbjuder industriauktionshuset Surplex den perfekta plattformen för köp och försäljning av begagnade maskiner.

Marknaden för begagnade maskiner växer: Allt fler företag inom olika branscher inser vilka möjligheter det innebär att välja begagnade maskiner i produktionen. I tider av energikris och stopp i leveranskedjan ökar kostnaden för nytillverkade maskiner ytterligare – och kunderna måste dessutom räkna med långa leveranstider. Då utgör begagnade maskiner ett attraktivt alternativ: De kan börja användas direkt, kostar mindre än nya maskiner och är bättre för miljön eftersom maskinerna får nytt liv i stället för att skrotas.

Men marknaden för begagnade maskiner kan verka oöverskådlig för ovana köpare och säljare. Ofta är det svårt att veta hur man kan göra bästa möjliga affär vid köp eller försäljning av en maskin. Här erbjuder industriauktionshuset Surplex en förstklassig lösning med sitt helserviceerbjudande som hjälper intresserade köpare och säljare av begagnade maskiner genom hela processen.

Som säljare gynnas man av snabba likviditetstillskott för maskiner och verktyg som inte längre används – och köparna får tillgång till ett globalt utbud av stora mängder industriprodukter. Surplex är det enda industriauktionshuset i hela Europa som organiserar demontering, transport och tullhantering vid maskinexport.

Experter på maskinmarknaden

Industriauktionshuset Surplex grundades 2009 och har genom åren specialiserat sig på onlineauktioner. Tack vare denna inriktning arbetar företaget oberoende av regionala gränser och interna branschförhållanden för att ge såväl köpare som säljare tillgång till ett större antal maskiner samt potentiella objekt och kunder. Surplex kombinerar de bästa aspekterna från e-handeln med samma omfattande personliga service som man förknippar med en traditionell maskinhandlare. Denna framtidsanpassade affärsmodell har gjort Surplex till ett av Europas ledande industriauktionshus.

Även under coronapandemin kunde Surplex dra nytta av sin innovationsförmåga och minskade till exempel antalet besök på plats med hjälp av nya webbfunktioner som en virtuell 3D-rundtur genom fabrikshallen. På så sätt kunde Surplex fortsatt garantera en säker och effektiv affärshantering.

Kompetent stöd är aldrig långt borta

Tack vare Surplex kontor i 16 länder i Europa kan kunderna förlita sig på kompetent stöd – exakt anpassat efter kraven och riktlinjerna för just deras region. Martijn van Schie, Head of Operations Western Europe på Surplex, betonar vikten av synergier mellan länderna i hans region.

– Tack vare vår närvaro i Nederländerna, Belgien, Storbritannien och Sverige kan vi erbjuda våra kunder ett brett sortiment av maskiner samtidigt som vi garanterar optimal service, förklarar Martijn. Surplex utnyttjar fördelarna med ett gränsöverskridande samarbete för att ge sina kunder största möjliga räckvidd och stärka den västeuropeiska marknaden för begagnade maskiner. Tack vare samarbetet med våra kollegor i många olika länder kan vi slå samman våra styrkor och färdigheter för att erbjuda våra kunder en helt unik och omfattande lösning för köp och försäljning av begagnade maskiner.

Foto: Peter Dargatz