Nyheter

Odfjell Technology uppnår branschens första för rengöring av BOPs

Odfjell Technology, en integrerad leverantör av offshore-borrnings-, brunns- och ingenjörstjänster, har uppnått en branschförst för rengöring av blowout preventers (BOPs), och nått en tidsminskning på 50 % under ett framgångsrikt försök.

Under en testperiod på sex månader reviderade Odfjell Technology proceduren för rengöring av BOP på Johan Sverdrup-plattformen i Norge genom att öka pumphastigheten för att tillåta mer vattenflöde in i BOP-hålrummen för att underlätta borttagning av skräp.

De ringformade och variabla kolvarna spolades med två passager med de nya rekommenderade flödeshastigheterna för att ta bort skräp, sedan spolades BOP-stapeln i samma hastighet med Odfjell Technologys RizeRdillo Advanced Jetting Tool. Flödeshastigheterna gick från 1 500 liter per minut (LPM) till 5 500 LPM under spolning av ringformen och från 3 000 LPM till 5 500 LPM under spolning av BOP.

Resultat från den framgångsrika testperioden visade att ingen skada uppstod på BOP och ringform med rekommenderade pumphastigheter, och mellan sex och 12 timmars tid kunde sparas med denna nya procedur.

RizeRdillo Advanced Jetting Tool möjliggör högre pumpflödeshastigheter, vilket möjliggör en större vätskevolym med lägre pumptryck. Detta maximerar effektiviteten vid rengöring av stigrör för att minska driftskostnaderna och icke-produktiv tid.

Ian Low, Global Product Line Manager, Well Intervention på Odfjell Technology, sa: ”Genom att fokusera på att leverera expertis och teknik i världsklass som möjliggör effektivare operationer utan att kompromissa med säkerheten, bevisar Odfjell Technology att det är den bästa partnern för kunderna gång på gång .

– Vår etos har demonstrerats av våra expertteam som uppnår detta imponerande branschförsta resultat för rengöring av BOPs. BOP:er är avgörande för säker och effektiv brunnsdrift, och vi är stolta över att leverera ledande lösningar till våra kunder för att säkerställa att BOP:er fungerar på optimala nivåer.

För att lära dig mer om Odfjell Technologys branschledande teknologi, besök:

https://www.odfjelltechnology.com/service/rizerdillo-advanced-jetting-tool/