Nyheter

Produktionstekniska dagen 2023 och exjobbsmässa på ASSAR

Torsdagen den 1 juni hålls årets Produktionstekniska dag på ASSAR Industrial Innovation Arena. Tema för i år är ”En hållbar produktionsteknik” och som en del av dagen visar ingenjörsstudenter vid Högskolan i Skövde upp sina exjobb. Under dagen delas det också ut priser till årets produktionstekniker och årets produktionstekniska student.

Produktionstekniska dagen arrangeras sedan mer än tio år tillbaka av IDC West Sweden AB genom produktionstekniska nätverket i samarbete med bland annat Högskolan i Skövde. I år bjuder dagen på en hel rad spännande föreläsningar, information och gott om inspiration. Syftet med dagen är att få möjlighet att ta del av den senaste forskningen, nyheter i regionen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.

En hållbar produktionsteknik

Dagen kommer handla om hållbarhet kopplat till automation, AI, digitalisering och cirkularitet. Deltagarna kommer att få ta del av den senaste tekniken inom forskningen samt få lyssna till goda exempel direkt från industrin i Skaraborg.

– Det produktionstekniska nätverket och den produktionstekniska dagen fortsätter vara en viktig mötesplats för att samverka och mötas i de utmaningar som företagen har oavsett bransch inom tillverkningsindustrin. Årets tema med en hållbar produktionsteknik är en viktig fråga för företagen och den omställning som behöver ske där och i samhället i stort. Vi hoppas att dagen kommer inspirera deltagarna med bland annat goda exempel från företag som tagit steg på sin resa mot en mer hållbar produktion, säger Anna Bruce, industriell utvecklare på IDC West Sweden AB, ansvarig för dagen.

När: 13:00 torsdagen den 1 juni
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde

Närvarande vid prisutdelningen: Vinnarna av priserna samt Muriel Beser Hugosson, rektor vid Högskolan i Skövde och Sara Gallus, Chef Företagsutveckling på IDC West Sweden AB.