Nyheter

Debatt: ”Regeringen blundar för elkrisen”

”Med sommarens värme är det lätt att glömma den akuta energikrisen. Regeringen måste agera, de förnybara energislagen måste byggas ut snabbt, och människor med de allra tunnaste marginalerna måste skyddas.”

Det skriver Erik Bergkvist (S), Europaparlamentariker, industri- och energiutskottet och Fredrik Olovsson (S), riksdagsledamot, energipolitisk talesperson för Socialdemokraterna i en debattartikel i Dagens Industri:

”Sverige och Europa hanterar just nu den djupaste energikrisen på decennier. När försommaren nu närmar sig minskar de synliga problemen. Elpriserna är för de flesta hanterbara och konsumtionen mer begränsad. Det betyder dock inte att problemen är lösta. Tvärtom är Europas energikris långt ifrån över, och kommande vinter kan bli långt värre än den senaste. Trots det har regeringen, trots ett svenskt ordförandeskap, misslyckats att få politik på plats som kan värna hushållen.”

”Därför agerar vi svenska socialdemokrater i Europaparlamentet för att behålla möjligheterna att i kristider kunna återföra pengar från elmarknadens flaskhalsintäkter till de som behöver det mest.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/debatt-regeringen-blundar-for-elkrisen/