Nyheter

Nytt utbildningspaket i robotik från ABB

ABB Robotics lanserar en komplett robotutbildning för att förbereda studerande inför framtidens arbetsmarknad. Paketet innefattar den lättanvända samarbetande robotcellen GoFa™, 56 timmars utbildningsmaterial och globalt erkänd STEM-certifiering. Den senaste globala kampanjen för att arbeta med utbildare och överbrygga kunskapsklyftan inom automation

ABB Robotics fortsätter att överbrygga kunskapsklyftan inom automation och förbereda studerande inför framtidens arbetsmarknad genom lansering av ett färdigt utbildningspaket. Paketet består av den samarbetande roboten GoFa (cobot), utbildningsmaterial och en globalt erkänd teknisk kvalificering och ingår i ABB Robotics globala kampanj för att hjälpa arbetstagare att klara sig väl i den nya automationseran.

ABB Robotics utbildningspaket har tagits fram för att säkerställa att utbildningsinstitutioner kan tillhandahålla högkvalificerade unga människor till företag som vill dra nytta av robotautomationen. Även om ungefär 80 procent av utbildarna globalt ser att automationen kommer att forma arbetsmarknaden de kommande 10 åren, är det enbart ett av fyra utbildningsinstitut som införlivar robotar i sina kursplaner*. Några hinder är bristen på lärare som är utbildade i robotik och automation samt svårigheten i att smidigt införliva robotutbildning i kursplanen.

– I takt med att robotautomation i allt högre grad anammas av flera sektorer från tillverkning och distribution till detaljhandel och sjukvård letar företag efter människor som har de kunskaper som behövs för att hantera robotar och automation, säger Andrea Cassoni, chef för General Industries på ABB Robotics. Genom att göra det möjligt för skolor, högskolor och universitet att enkelt skapa och hålla kurser i robotik som erkänns av industrin överbryggar ABB Robotics utbildningspaket det tekniska kompetensgapet genom att studerande förbereds inför den automatiserade arbetsplatsen.

Centralt i paketet är utbildningscellen som består av en fullt fungerande samarbetande robot, ABB GoFa. Den prisbelönta ABB GoFa är monterad på en kompakt bordsskiva och är en lättanvänd cobot som hjälper studerande att lära sig verkliga industriella tillämpningar som plockning och placering samt 3D-utskrifter. Studerande från 15 års ålder kan använda roboten utan tidigare ingenjörskunskaper tack vare ABB Robotics lead-through-programmering och ABB:s programvara Wizard Easy Programming.

En omfattande materialserie ger lärare allt de behöver för att vägleda studerande genom 12 lektioner på elementär och avancerad nivå som tar dem från grundläggande robotik till mer avancerade tillämpningar och programmering. Utbildningsmaterial på industriell nivå har anpassats av lärare till ett studievänligt format som gör det möjligt att enkelt greppa robotkoncepten. Det finns totalt 56 timmars innehåll, inklusive videor, interaktiva onlineövningar, 400 provfrågor och labbövningar med ABB:s verktyg RobotStudio® för offlineprogrammering som används av företag över hela världen för att planera, simulera och utveckla verkliga robotlösningar i en virtuell miljö.

Den tredje delen av paketet består av en unik, globalt erkänd STEM-certifiering för både lärare och studerande med stöd och autentisering av organisationen STEM.org som arbetar med utbildning, forskning och certifiering. På så sätt kan lärare certifieras av ABB och därefter certifiera sina studerande i kompetens att använda robotar. Det ger också studerande en godkänd kvalificering som kan visas upp för arbetsgivare i över 80 länder som bevis på deras kompetens att arbeta med robotautomation.

Lanseringen av utbildningspaketet utgör det senaste steget i ABB:s pågående satsning att hjälpa studerande att utveckla de färdigheter de behöver för att klara sig väl i en värld där robotar blir lika vanliga som bärbara datorer på arbetsplatsen. ABB arbetar för närvarande tillsammans med utbildningsinstitutioner i över 40 länder för att säkerställa att studerande kan lära sig grunderna i robotprogrammering och drift.

Mer information om utbildningspaketet, liksom ABB:s nätverk av utbildningsanläggningar, samarbeten och kurser, finns på:

https://new.abb.com/products/robotics/functional-modules/education-package

*Källa: ABB:s utbildningsundersökning 2022, baserad på ett globalt urval av 2 301 respondenter