Nyheter

Thomson utökar verksamheten i Kristianstad

Thomson Industries, Inc., som är en ledande global leverantör av linjära rörelsekontrolllösningar, flyttar sin verksamhet i Kristianstad till en större anläggning för att möta en växande efterfrågan på sina industriella automationsprodukter. Thomson kommer att flytta hela verksamheten från Öllsjö Industriområde till den nya anläggningen i Ängamöllans Industrimområde, som erbjuder en fördubblad verksamhetsyta på över 10,200 kvadratmeter. 

– Efterfrågan på våra branschledande rörelsekontrollprodukter har ökat stadigt och våra anläggningar måste växa med dem. Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter men behöver mer utrymme för att kunna tillverka dem enligt våra högt ställda krav på säkerhet, kvalitet och effektivitet. Den nya anläggningen är större och mer avancerad än den föregående och kommer effektivt att stödja vår framtida affärstillväxt, säger Peter Swahn, Thomson platschef.

Thomson producerar ett brett utbud av linjära rörelseprodukter för olika industrier som tillverkningsindustri, medicinsk utrustning och mobila terrängfordon. Företaget har upplevt en betydande tillväxt under de senaste två decennierna och anläggningen på Estrids väg i Kristianstad återspeglar den framgången. Företaget startade 1985 med cirka 25 anställda. År 1995 fördubblades sysselsättningen till cirka 50 och sysselsätter nu nästan 180, varav 40 har tillkommit under de senaste tre åren.

Swahn tillskriver mycket av företagets framgångar till dess förmåga att möta kundernas behov, men även till det internt gedigna arbete med att ständigt förbätta säkerhet, effektivitet, kvalitet och leveransprecision, och säger att i den nya anläggningen kommer de att kunna fortsätta sin framgångssaga genom att möjliggöra mottagning, produktion, packning och utlastning av varor i ett optimerat strömlinjeformat arbetsflöde, inklusive underhåll, tekniskt labb och kontor, allt i samma byggnad. ”Vi kan också integrera bättre vertikalt och ha utrymme att ta in maskiner för verksamheter som vi tidigare har lagt ut på entreprenad”, säger Swahn.

Den nya anläggningen kommer också att förbättra bekvämligheterna för de anställda. De kommer att få tillgång till parkering med laddstolpar, och mer utrymme i matsal och omklädningsrum.

– Denna expansion understryker vårt starka engagemang för regionen. Här har vi tillgång till talangfulla personer inom teknik, affärsverksamhet och nästan alla andra discipliner som vi behöver för att betjäna vår marknad. Vi ser fram emot att fortsätta att expandera vår produktion och produktutveckling här, säger Swahn.  

Flytten från Öllsjö Industriområde till Ängamöllans Industriområde påbörjades den 17 april och full produktion beräknas vara igång i de nya lokalerna under sommaren 2023.

Om Thomson Industries, Inc.

Thomson har över 75 års erfarenhet i området innovation och kvalitet inom rörelsekontroll och är branschens främsta tillverkare av Linear Actuators, Linear Ball Bushing® Bearings och Profile Rail Bearings, 60 Case® Shafting, Ground och Rolled Ball Screws, linjära system och tillbehör som hör till. Thomson uppfann det linjära kulbussningslagret 1945 och har satt standarden sedan dess med en oöverträffad uppsättning linjära rörelsekontrolllösningar som betjänar global flyg- och försvars-, medicin-, hälsovårds- och fabriksautomation samt livsmedelsförädling och mobila terrängmarknader. Thomson, ett varumärke som ägs av USA-baserade Regal Rexnord Corporation, har anläggningar i Nordamerika, Europa och Asien med mer än 2000 distributörsplatser runt om i världen.

Mer information om förvärvet finns:

här.