Nyheter

Epiroc-priser uppmärksammar autonom gruva, säkerhetsstärkande mjukvara, och batterimaskiner för anläggning

Epiroc uppmärksammar med tre årliga priser framgångsrikt samarbete med en kund för att skapa världens största autonoma gruva, säkerhetsstärkande mjukvaruprodukter, och batterielektriska maskiner för bygg- och anläggningsmarknaden.

United in Performance-priset belönar exceptionellt kundsamarbete. Priset presenteras till ett team som samarbetar nära med kunden Roy Hill och Epirocs automationspartner ASI Mining. Priset är för arbetet med att konvertera Roy Hills blandade flotta av nästa hundra gruvtruckar till förarlös drift i Australien. Det pågående arbetet kommer att skapa världens största autonoma gruva, vilket stärker säkerheten och produktiviteten.

Inspired by Innovation-priset belönar ledande teknisk innovation på Epiroc som haft tydlig kommersiell framgång. Det presenteras till ett team på divisionen Digital Solutions som har utvecklat ett nytt erbjudande av nya mjukvarulösningar som ökar säkerhet och produktivitet vid både tunnelbygge samt gruvdrift ovan jord.

Dare to Think New-priset får sitt namn från Epirocs vision. Det presenteras till ett team som möjliggjorde för Epiroc i Norge att sälja batterielektriska maskiner till bygg- och anläggningsmarknaden. Marknaden för Epirocs batterielektriska maskiner har hittills huvudsakligen varit för gruvindustrin, men denna order visar att de utsläppsfria maskinerna kan spela en viktig roll också för bygg och anläggning.

– Grattis till vinnarna, som alla representerar Epirocs kärnvärden innovation, engagemang och samarbete, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Jag är stolt över organisationens banbrytande arbete som gör våra kunders verksamheter säkrare och produktivare och accelererar transformationen mot ett hållbarare samhälle.