Nyheter

Sina Vosough ny chef för förstärkt affärsområde, Strategic Advisory WSP Sverige

WSP har utsett Sina Vosough som ny chef för Strategic Advisory WSP Sverige. Sina kommer närmast från rollen som Chief Technology officer på Seco Tools, en del av Sandvik-koncerncen.

I samband med denna utnämning bildas Strategic Advisory, ett nytt affärsområde inom WSP, då Advisory och Digtial Solutions går ihop till en gemensam organistation. Sammanslagningen av dessa två affärsområden genomförs för att ytterligare förbättra erbjudandet till kunder, då digitala lösningar blir en alltmer central del av WSPs strategiska rådgivningstjänster.

– Det gläder mig att välkomna Sina till oss på WSP samtidigt som vi gör oss redo attta ett stort kliv framåt i vårt digitala erbjudande. Med Sinas breda tekniska bakgrund, stadiga kommersiella driv och erfarenheter från stora svenska industriaktörer kommer han kunna bidra med viktiga kunskaper och insikter, såväl till våra kunder som oss internt. Med den här rekryteringen stärker vi vår tillväxtresa framåt, konkluderar Anna-Lena Öberg Högsta, vd WSP Sverige.

Sina Vosough har lång erfarenhet från svensk industri och har arbetat på bland annat ABB och Sandvik. Den 1 juli tillträder han som chef för Strategic Advisory WSP Sverige.

– Efter många år med fokus på industri- och produktutveckling känns det spännande att få ta med mig mina kunskaper in till en organisation som brinner för samhällsutveckling, där både offentliga och privata aktörer är med och spelar en avgörande roll. Jag ser fram emot att få arbeta med ett team av kompetenta och erfarna kollegor, där vi kan sparras av varandra, för att skapa framtidsnytta för våra kunder. Det ska bli oerhört kul att få kliva in i WSP, säger Sina Vosough.

Sina Vosough kommer i rollen som chef för Strategic Advisory ansvara för områden som Samhällsutveckling, Stadsutveckling, Transportsystem, Rail Advisory och Digital Solutions samt ingå i WSP Sveriges ledningsgrupp.