Nyheter

Nytt partnerskap med den globala teknikintegratören Denali

Universal Robots, den danska tillverkaren av kollaborativa robotar (cobotar), har meddelat ett nytt partnerskap med Denali Advanced Integration, en ledande tjänste- och global teknikintegratör.

Denali har blivit Universal Robots största Certified Solution Partner (CSP). Det förväntas nu använda sin oöverträffade integrationsexpertis och marknadsräckvidd för att föra Universal Robots cobotteknik till stora företag över hela världen som en del av sin nya Automation-As-A-Service (AaaS) portfölj, som den tillkännagav i april. Detta kommer att erbjuda storskaliga företag end-to-end integration och servicestöd och motsvarar ett växande intresse från stora företag för cobotautomation.

– Automation är ett naturligt steg för företag som vill förbättra produktiviteten och övervinna bristen på arbetskraft. Cobotautomation i synnerhet har aldrig varit viktigare och mer tilltalande för företag på grund av dess mångsidighet och det breda utbudet av applikationer, som stöds av Universal Robots genom ett imponerande ekosystem av partners. Detta spännande partnerskap med Denali kommer att ge banbrytande samarbetsrobotik till några av världens viktigaste företag och kommer att hjälpa stora företag att framgångsrikt automatisera i stor skala, säger Kim Povlsen, VD för Universal Robots.

Denalis automationslösningar distribueras till stora företag inom tillverkning, transport och logistik, hälsovård och detaljhandel. Det senaste samarbetet med AWS kommer att ge kunder som väljer att automatisera med cobotar möjlighet att kombinera robotik med maskininlärning, använda data och analys för att driva beslutsfattande.

– Detta partnerskap kombinerar branschledande teknik med branschledande tjänster. Kombinationen av Denali, en erfaren IT/OT-partner, med Universal Robots, ledande inom kollaborativa robotar, gör det möjligt för oss att ge våra kunder den bästa automationsdesignen samtidigt som vi får en stark avkastning på deras teknikinvesteringar, säger Justin Long, VP Global Automation på Denali.

– Detta tillkännagivande, i kombination med vårt senaste AWS-samarbete och introduktionen av vår AaaS-portfölj inklusive programvara, hårdvara, tjänster och support, ger företag allt som de behöver för att snabbt inse fördelarna med denna framväxande teknik och få den att fungera för deras verksamhet, fortsätter Justin Long.