Nyheter

Framtidens industri

Att ha en ”elektronisk näsa” som luktar bränder innan de startar är en realitet. Den internationella tekniken som är patenterad för brandskydd i cementfabriker hjälper cementtillverkande företag att hålla sina verksamhetsteam och processer säkra, samtidigt som de ser till att deras kostnader är optimerade. Att förhindra bränder och explosioner med modern teknik är en av nycklarna till att göra vinst för alla spelare som inte vill ha några överraskningar i sina processer.

Möt de ”elektroniska näsan”-teknikleverantörerna, såväl som andra lösningar och tekniktillverkare som hjälper cement- och byggindustrin att nå sina mål för effektiv och säker produktion den 26 och 27 oktober i Lyon, Frankrike, på InterContinental Hotel Dieu.

Lyon kommer att vara värd för den andra upplagan av CarbonZero Global Conference and Exhibition som samlar de mest briljanta hjärnorna och toppexperterna för att hitta och skissera de mest effektiva och högviktiga lösningarna för koldioxidutsläpp i cement- och byggindustrin. Konferensen fokuserar på alternativa bränslen och råvaror som används för att nå så nära som noll CO2-utsläpp.

Bränder är särskilt vanliga i fabriker med en ökad koncentration av brännbart material, flyktiga ämnen och utrustning. Philippe Bourdiol, divisionschef på Firefly AB, det svenska företaget med patenterad teknik för brandskydd, kommer att presentera intelligenta lösningar för detta högriskproblem. Farliga partiklar i ett processflöde kan upptäckas och släckas inom millisekunder innan en brand eller en dammexplosion uppstår. Firefly-detektorer kan hitta heta partiklar innan dessa ens börjar glöda. Deras Quick Suppression System upptäcker och släcker lågor i öppna områden och runt maskiner, i det tidigaste skedet av ett utbrott.

Philippe Bourdiol, divisionschef:

– Vi är glada över att återigen delta i CarbonZero Global Conference and Exhibition. Evenemanget skapar redan stora förväntningar i samhället för alternativa bränslen på grund av det innovativa formatet som valts och de mycket relevanta ämnena på agendan. Vi ser fram emot att träffa alla internationella ledare i oktober i Lyon för att tillsammans dela de bästa lösningarna för att stödja framtidens industri.

Mariana Gheorghe, marknads- och programchef, Industry Link:

– Att samlas med de bästa från branschen är vårt främsta mål för evenemanget. Vi är ett ungt men grymt evenemangsföretag och vi gör saker annorlunda, vi anpassade högsta kvalitet i vad en konferens har att erbjuda – vårt val av plats, talare och sponsorer, vår på plats dynamik och program. Förvänta dig inte Business as usual från CarbonZero Global Conference and Exhibition 2023, eftersom du kommer att bli besviken. Vi är här för att förändras när branschen behöver förändras.

Om arrangören:

Industry Link (www.industrylink.eu) är ett europeiskt företag som tillhandahåller företagsevenemang och tjänster som värdesätter tradition för enastående service och fantastiska upplevelser. Företaget erbjuder toppmodernt premiuminnehåll för sina egna evenemang och kan även fungera som dedikerad entreprenör för planering, genomförande och ledning av evenemang för sina kunder.

Industry Link tillhandahåller evenemangsprogram som involverar kunniga proffs och välkända chefer från världsledande inom cement- och byggbranschen.

Foto: daniel horvat