Nyheter

Första 5G-smarttelefonen för industriella riskområden vinner Red Dot Design Award

i.safe MOBILE GmbH, innovation och global marknadsledare för explosionssäkra mobila enheter och lösningar, har vunnit det prestigefyllda Red Dot Design Award för sin produktdesign av IS540, den första 5G-smarttelefonen för industriella riskområden. Designen på smarttelefonen är helt anpassad till det dedikerade applikationsområdet i explosiva industrimiljöer: Det interna designteamet har kombinerat den skyddande robusta ramen i svart industriell stil elegant och samtidigt slående för säkerhetsområdet, med röda linjeelement och en SOS-knapp.

Tack vare sidopanelernas gummerade bikakestruktur har enheten ett bra grepp, ligger mycket bra i handen och är lätt att använda även med våta händer samt handskar. Det dedikerade 16-stifts ISM-gränssnittet för tillbehörsanslutning och batteriet är säkrade med högkvalitativa skruvkopplingar i rostfritt stål och avrundar designkonceptet.

Med utvecklingen av IS540-smarttelefonen har i.safe MOBILE lanserat världens första 5G-smartphone för ATEX och IECEx zon 1/21. FoU-teamet lade särskild vikt vid prestanda, säkerhet, tydlighet och användbarhet. Detta har nu banat väg för internationella industrikunder från kemi-, petroleumbearbetnings-, läkemedels- och andra krävande processindustrier att använda enheten i explosionssäkra applikationer i 5G-nätverket och i 5G-campusnätverk.

Med cirka 20 000 bidrag varje år är Red Dot Design Award en av de största designtävlingarna i världen.

Tävlingen är uppdelad i de tre disciplinerna:

Red Dot Award for Product Design, Red Dot Award for Brands & Communication Design och Red Dot Award for Design Concept. Red Dot Design Award ser tillbaka på en historia på mer än 60 år: 1955 träffades en jury för första gången för att utvärdera den tidens bästa design.

På 1990-talet utvecklade Red Dots vd professor Dr. Peter Zec namnet och varumärket för priset. Sedan dess har det prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot” blivit den internationellt respekterade stämpeln för designexcellens. Pristagarna presenteras i årsböcker, museer och online.