Nyheter

Continental stärker sin verksamhet med lösningar för tryckeribranschen

Continental har helt förvärvat tryckteknikverksamheten av Trelleborg, ett företag med huvudkontor i Lodi Vecchio, Italien. Detta strategiska steg utökar teknologiföretagets utbud av ytlösningar inom trycktekniken.

– Alla tjänar på sammanslagningen, betonar Sven Hlywiak, som leder den globala industriella verksamheten utanför fordonssektorn i Continentals affärsområde Surface Solutions.

När allt kommer omkring produktportföljerna för de två företag kompletterar varandra och kännetecknas båda av en hög varumärkesnivå medvetenhet.

– Båda företagen är redan synonyma med innovation och kvalitet i sig rätt, fortsätter Hlywiak. Detta drag förenar vår samlade expertis, vilket gör att kunderna kan dra nytta av det från imponerande kapacitet och en ännu bredare global närvaro.

Dario Porta, VD för Trelleborg Printing Solutions, ser fram emot att arbeta tillsammans:

– Jag är glad över att vi nu blir en del av ett stort och kraftfullt företag, säger han. Vi kommer att ta med oss erfarenhet och know-how till det befintliga teamet av utskriftsexperter på Surface Solutions och lär dig från varandra. Tillsammans kommer vi att fortsätta att expandera vår verksamhet.

Samlad expertis för fortsatt snabb tillväxt

Som ett resultat av förvärvet kommer Continental att få cirka 600 anställda på åtta orter – i Italien (två), Frankrike, Slovenien, USA, Brasilien, Japan och Kina – som främst producerar tryckerifiltar för offset och digitaltryck. Continental sysselsätter cirka 800 personer på tre platser – i Tyskland (två) och Kina – att utveckla och tillverka en rad produkter. Dessa inkluderar precisionstryckdukar för arkmatade och roterande offsettryck under Conti-Air och Phoenix Xtra Blankets varumärken, flexografiska tryckformer för direktgravering (Conti Laserline) och elastomerbelagda material för ett brett spektrum av applikationer inom andra industrier.

Hlywiak är övertygad om att sammanslagningen kommer att ge positiva resultat för båda partners alla platser och deras anställd:

– Två globala aktörer går samman. Inte bara produkterna kompletterar varandra, de anställda i de två företagen förenas också av en företagskultur av öppenhet och respekt. Detta kommer att resultera i ännu bättre produkter och tjänster – till konkurrenskraftiga villkor, till förmån för våra kunder.

Continental utvecklar teknologier och tjänster för hållbar och uppkopplad rörlighet för människor och deras varor. Teknikföretaget grundades 1871 och erbjuder lösningar för fordon, maskiner, trafik och transporter. 2022 omsatte Continental 39,4 € miljarder och har för närvarande cirka 200 000 anställda i 57 länder och marknader.