Nyheter

En inspirerande föregångare inom teknisk innovation

Branschorganisationen TMF har tilldelat IsoTimber utmärkelsen TMF NOVA 2023 inom kategorin Teknisk innovation. En del av motiveringen lyder – Att man har tagit fram detta innovativa byggsystem från grunden – i kombination med så pass höga krav på hållbarhet – är imponerande.

Med sina 650 medlemsföretag har TMF (Trä- och Möbelföretagen) många fina bolag i sin verksamhet. Därför är det mycket hedrande att IsoTimber blev utsedd att ta emot utmärkelsen TMF NOVA 2023 – Teknisk Innovation.

 Fantastiskt! Det är mycket hedrande att IsoTimber ses som en föregångare i branschen. Att TMF har uppfattat byggsystemets stora potential gällande hög produktivitet kombinerat med lågt klimatavtryck, det är jag väldigt glad för. Jag vill rikta ett stort tack till TMF! säger Mikael Östling, innovatören och grundaren till IsoTimber.

Priset delades ut vid Trä- och Möbelföretagens välbesökta årsmöte i Stockholm den 3 maj 2023.

– Det är mycket glädjande att IsoTimber blir lyft på det här sättet inom branschen. Innovation och hållbarhet utgör en så stark och viktig grund för oss. Det är positivt att man har förstått att vi får saker att hända, där ord blir till handling, vilket var ett av kriterierna till utmärkelsen, säger Douglas Bjelkström, vd IsoTimber.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

”IsoTimber har utvecklat sitt bolag och ett innovativt byggsystem utifrån högt ställda krav på produktivitet och ett lågt klimatavtryck. Man deltar även aktivt i branschens forsknings- och utvecklingsprojekt kring cirkularitet och minskade klimatavtryck med energieffektiva konstruktionslösningar. Företaget har initierats och drivs av ett syskonpar med mycket stor passion för hållbarhet i ett brett perspektiv. Att man har tagit fram detta innovativa byggsystem från grunden – i kombination med så pass höga krav på hållbarhet – är imponerande. En inspirerande föregångare inom teknisk innovation anser TMF.”

TMF har publicerat information om utmärkelsen och prisutdelningen, se länk.