Nyheter

ABB och B&R visar upp automatiserade lösningar för framtidens detaljhandel

ABB:s globala center för maskin- och fabriksautomation, visar upp ett omfattande sortiment av lösningar för paketerings­automation på interpack 2023, där man lyfter fram hur automation kan hjälpa företag att tackla de produktions- och logistikutmaningar som uppstår vid flerkanalsdistribution. Lösningarna innefattar automatiserad paketeringshantering och intelligenta spårsystem, avsyningsprogram, robotplock­lösningar, autonoma mobila robotar (AMR) samt program för digital programmering och simulering.

Tillväxten inom flerkanalsdistribution är utmanande för tillverkare, distributionscenter och logistiklager när de ska ställa om systemen så att de hanterar både pallar och förpackningar ämnade för butikshyllor.  Samtidigt behöver tillverkare och distributörer kunna plocka och paketera mycket varierande artiklar för leverans direkt till enskilda konsumenter. ABB och B&R:s högflexibla och omkonfigurerbara robot- och automationslösningar tillgodoser dessa behov och säkerställer att företag kan fortsätta att svara på konsumenternas krav.

Flera paketeringslösningar kommer att visas upp:

ABB:s IRB-serie FlexPacker® (360, 390) erbjuder en radikal förändring vad gäller flexibilitet, hastighet och precision. Den kompakta IRB 460, som är den snabbaste palleteringsroboten i världen, ingår i en demonstrationscell där man visar upp sekvenseringspalletering för logistiklager och avpalletering med 3D-vision för pallar med multiformatlådor och med AMR-integrering.

B&R:s sortiment av spårbaserade system och produkttransportsystem, inklusive ACOPOStrak, SuperTrak och ACOPOS 6D, har konstruerats att stötta nya produktionskoncept som adaptiv tillverkning.  På mässan visas 18 adaptiva maskiner med ACOPOS 6D upp i olika montrar runt om i mässhallen.

ABB:s portfölj av programvarulösningar visas upp, inklusive den senaste versionen av PickMaster® Twin, ABB:s marknadsledande robotprogramvara för visionsguidad slumpmässig flytande plockning och paketeringstillämpningar. ABB:s RobotStudio® Palletizing PowerPac visas också upp, där användare kan konfigurera, simulera och programmera ABB-robotar och gripare för palleteringslösningar med liten eller ingen erfarenhet av robotprogrammering. Båda programvarulösningarna innebär att det blir enklare än någonsin tidigare att programmera robotpalleteringssystem.

De automatiserade paketeringslösningarna på mässan ger stöd till den ökande efterfrågan på personaliserad paketering som förväntas uppgå till 36 miljarder USD i år[1], något som kräver nya nivåer av flexibilitet i hanterings- och plockningstillämpningar och full anpassningsbarhet av automatiserade maskiner.