Nyheter

Uppföljande strategisk investeringen i Biofiber Tech Sweden

Hamburg-baserade K.D. Feddersen Holding GmbH ger fortsatt stöd genom en uppföljande investering till Biofiber Tech Sweden AB för produktionsuppskalningen av materialinnovationen FibraQ®.

Hamburgbaserade K.D. Feddersen Holding GmbH har tillsammans med andra befintliga aktieägare, bland annat. Almi Invest GreenTech, genomfört en uppföljningsinvestering i Biofiber Tech, en Stockholmsbaserad green tech-startup. Investeringen möjliggör för Biofiber Tech att ta nästa steg och uppnå fullskalig produktion av sin materialinnovation FibraQ® samt att stärka Biofiber Techs personalresurser för att realisera dessa mål.

Investeringen kommer att fördjupa det strategiska partnerskapet mellan Feddersen Group och Biofiber Tech. Det fortsatta samarbetet kommer att fokusera på försäljning och marknadsföring av FibraQ® och FibraQ® compounds, kontraktstillverkning samt nya produktutvecklingsprojekt med Feddersen Groupföretagen, AKRO-PLASTIC och dess filial, BIO-FED samt K.D. Feddersen Distribution.

Nyligen presenterade Biofiber Tech och Feddersen Group sig som framåtblickande partners på Chinaplas, den ledande plast- och gummimässan. Världens första 3D-printade fullstora kajak tillverkad av träfibrer och återvunnen plast ställdes ut.

FibraQ® är modifierade träfibrer och träfiber compound som ger optimal kompatibilitet med plast för att uppnå bästa möjliga egenskaper i tekniska applikationer inom formsprutning, extrudering, termoformning och 3D-printing. Därför kan FibraQ® användas som ett hållbart alternativ i fler produkter och applikationer för att minska de globala koldioxidutsläppen.

– Vi är glada över att fördjupa vårt partnerskap med Feddersen Group, säger Eric Zhang, grundare och VD för Biofiber Tech. Denna investering kommer att hjälpa oss att uppnå våra storskaliga produktionsmål som behövs för att möta marknadens efterfrågan och för oss att fortsätta att nyutveckla inom green tech-området.

– Att sträva mot hållbarhet är ett centralt tema inom Feddersen-koncernen och vi tar vårt ansvar på allvar. Detta engagemang är något som förbinder oss med Biofiber Tech och det är med glädje vi fortsätter att intensivt stödja utvecklingen av Biofiber Tech och FibraQ®. Som en strategisk partner har vi mycket att erbjuda och bidrar med många års erfarenhet från vår konventionella verksamhet. Tillsammans med Biofiber Techs innovativa styrka ser vi en möjlighet att utöka vår portfölj med högkvalitativa biobaserade plaster, säger, Volker Scheel, verkställande direktör för K.D. Feddersen Holding GmbH.