Nyheter

Kommunstyrelsen godkänner investering av nytt reningsverk

Idag den 2 maj beslutade kommunstyrelsen om att investera 1 260 miljoner kronor i ett nytt avloppsreningsverk. En tidplan har också tagits fram.

I flera år har arbetet förberetts och planerats. Nu kan samhällsbyggnadsförvaltningen fortsätta arbetet med upphandlingen.

– Detta är en oerhört viktig investering för Enköpings kommuns framtid. Vi behöver ett reningsverk som är modernt, hållbart och som klarar av att rena vårt vatten i takt med att Enköping växer. Beslutet idag är glädjande eftersom vi kan komma igång med arbetet fullt ut, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Nu kan vi gå vidare med upphandlingen och avsluta den. Förhoppningsvis har vi leverantörerna klara inom några veckor och om allt går enligt plan kan arbetet med bygget sätta igång efter sommaren, säger Krister Larsson (M), tekniska nämndens ordförande.

Det nya reningsverket ska byggas vid Vappa utanför Enköping. Ett arbete med förberedelser såsom att dra ledningar fram till det nya reningsverket har pågått flera år.

Reningsverket planeras stå klart för att tas i drift hösten/vintern 2026.