Nyheter

Ernströmgruppen förvärvar AirControl

Ernströmgruppens har skrivit avtal om att förvärva 100% av aktierna i installations- och service-företaget AirControl AB. Boråsbaserade AirControl är idag en auktoriserad servicepartner till Nibe. Fokus ligger på service, reparation och utbyte av befintliga Nibe anläggningar. AirControl utför även installation och service av luft/luftvärmepumpar och luftkonditionering.

AirControl omsätter 12 mSEK, har 5 medarbetare och utgör ett tilläggsförvärv till Elektrokyl Energiteknik AB under affärsområde New Platforms.

Genom olika energieffektiviseringsåtgärder kan utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser minska, satsning inom området är ett viktigt steg i vårt klimatansvarstagande eftersom bostäder och lokaler står för mer än en tredjedel av Sveriges totala slutliga energianvändning. Energieffektivisering av fastigheter för privatpersoner är ett fokusområde för Ernströmgruppens affärsområde New Platforms och ett viktigt bidrag till vår vision om en bättre morgondag. ”Förvärvet av AirControl bidrar väl till vår satsning på energieffektiva byggnader. Det är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch och det är vår ambition att vi tillsammans ska vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i, säger Elektrokyl-Energitekniks VD Anders Johanson.

– Vi är glada att ha hittat en ny ägare med starkt lokal förankring, lång erfarenhet och spetskompetens inom energiteknik för fastigheter. Vi känner oss trygga med att vi gemensamt kommer att fortsätta utveckla vår framgångsrika affärsmodell för privatmarknaden, säger Tomas Axelsson grundare till AirControl.

Övertaget sker per den 1 maj, 2023.