Nyheter

MaXimalt utnyttjande av snabbaste möjliga anslutningsteknik – Push-X

Nu kompletteras sortimentet plintar med Push-X anslutning med modeller för mindre ledararea och frontanslutning. Den nya serien består av standardplintar med 2-, 3- eller 4 anslutningar, 2-våningsplintar och funktionsplintar med frånskiljare eller plats för komponenter, såsom säkringshållare eller komponenthållare.

Som en av de snabbaste anslutningsteknikerna på marknaden ökar den nya tekniken Push-X effektiviteten av anslutningarna i kopplingsskåpet. Alla ledartyper och ledarareor kan nu anslutas ännu snabbare, antingen manuellt eller automatiskt.

Direktanslutning görs verktygsfritt och utan större ansträngning med hjälp av en förspänd kontaktfjäder. För en felfri ledaranslutning behöver du bara avisolera solida eller flexibla ledare och utan kraft föra in dem i anslutningsutrymmet,
när ledaren når korrekt djup triggas kontaktfjädern och ledaren pressas säkert mot strömskenan – användarvänligt, bekvämt och framförallt snabbt.

Den orangea tryckknappen indikerar tydligt om anslutningsutrymmet är öppet eller att en anslutning skett korrekt. För att öppna och förspänna kontaktfjäder trycks bara knappen ned till botten igen. Anslutningsutrymmet är nu redo för anslutning på nytt.

Alla Push-X plintar är helt kompatibla med de standardiserade tillbehören i CLIPLINE complete systemet.