Nyheter

Framtidens teknik – ta del av svaren på Stockholm Tech Show och Smart City

Den 3–4 maj går Stockholm Tech Show, Smart city och Nordic Mobility av stapeln på Kistamässan i Stockholm. De tre mässorna/konferenserna går parallellt och vänder sig till experter, politiken, näringsliv, offentlig sektor, entreprenörer och beslutsfattare som vill diskutera, utveckla och var en viktig del av framtidens teknologi. Det är en unik arena med över 200 utställare, 200 talare och tusentals besökare som möts för att driva företag och samhälle framåt genom ny teknik.

Den fjärde industrirevolutionen pågår just nu, som förvandlar samhälle och företag, hur kommer det att påverka oss? Hur kan Sverige fortsätta att vara i framkant av den tekniska utvecklingen? Hur främjar man samarbeten som möjliggör framtidens teknologier? Hållbar mobilitet, fungerar det? Hur skapas framtidens stad med människan i fokus? Vilka fallgropar finns det med AI? Cyberhoten en verklighet vi måste leva med, men hur?

Den nya tekniken är viktigare än någonsin och det behövs innovativa lösningar som kan skapa och utveckla den värld vi lever i. Under konferensen delar de mest yrkeskunniga inom Hi-Tech, Smarta städer och urban mobilitet med sig av sina erfarenheter. Här återfinns en bredd av nationell och internationell sakkunskap. Politiken och beslutsfattare är på plats för att ge sin sida av framtidens tekniska utveckling. Det är över 200 talare fördelat på konferens- och på de öppna scenerna.

Erik Slottner, Civilminister – Så blir Sverige en världsledande technation

Sandra Baer, CEO Personal Cities – Can Standards Scale-Up Smart Cities?

Mats Hultgren, Truesecs – Cyberfrågan är inte en IT-fråga utan en affärsfråga

Miri Rodriguez, Microsoft Corporation, US – The Future of Storytelling

Henrik Warfvinge, Google – How to Fail with Data? Lessons Learned from Solving Data Challenges in Sweden

David Lilja och Hasain Alshakarti – Tales From the Dark Side

Nicolaie Moldovan, European Parliament – Do’s and Don’ts: How To Build Resilient Smart Communities For The Future

Alain Visser Lynk & Co – Disrupting Mobility!

Spännande nyheter, förutom Stockholm Investments Innovation/Start-Up område är att det finns både en polsk paviljong och en ukrainsk paviljong på plats med spännande talare och många intressanta företag, bland annat från IT-industrin i Ukraina.

– Förra året var världen osäker på Ukrainas framtid, men vårt folk och våra företag har visat sin motståndskraft och styrka. Ukrainas IT-industri har inte bara överlevt utan vuxit med 6% jämfört med föregående år. Ukraina är nu internationellt erkänt för sin cyberkompetens, app-utveckling, riskhantering med mera. Under tuffa omständigheter har Ukraina framträtt som ett nytt Silicon Valley, och vår framtid börjar idag, säger Olena Berestetska.

På mässgolvet återfinns några av branschens mest intressanta företag och organisationer. De visar sina innovationer, lösningar på framtidens problem och hur de med ny teknik förflyttar samhälle och affärsmodeller in i morgondagens innovationsrevolution. Ni möter bland många andra Ericsson, HCL Software, Polish Investment & Trade Agency, TheCloud, Siemens.

https://stockholmtechshow.se

https://stockholmsmartcitylive.se

https://nordicmobilityexpo.se/