Nyheter

Hitachi Energy behöver anställa fler än 2 000 personer i Sverige

Hitachi Energy gör betydande investeringar i Sverige. Sedan 2020 har företaget rekryterat fler än 1 500 personer i Sverige och inom de kommande två åren behöver fler än 2 000 personer anställas ytterligare.

– Jag vill gratulera Hitachi Energy till de senaste stora projekten som kommer att spela en viktig roll för att påskynda energiomställningen i världen. Det gläder mig att vara här tillsammans med medarbetarna för att fira en av Sveriges största exportaffärer någonsin och kunna visa upp Sveriges världsledande kunskap och teknikinnovation inom den gröna omställningen, som för med sig tusentals nya arbetstillfällen framöver, säger Johan Forssell, Sveriges biståndsoch utrikeshandelsminister, vid ett besök vid företagets världsledande verksamhet i Ludvika.

Företaget investerar kraftigt i sina fabriker i Sverige. Den totala investeringen på 1 miljard kronor omfattar nya fabriker, nya produktionslinjer och uppgraderade testhallar. Den senaste investeringen i tillverkningskapacitet är fabriken i Smedjebacken som öppnades i slutet av 2022.

– Sverige fortsätter att vara en förebild när det gäller teknisk innovation och jag är glad över att delta i dagens evenemang som förstärker vårt arbete för den globala omställningen till ren energi, säger Claudio Facchin, vd för Hitachi Energy. Vår globala verksamhet gör det möjligt för oss att stötta våra kunder att snabbt och i stor skala införa teknik där våra experter och vår världsledande teknik från verksamheten i Sverige fortsätter att bidra till arbetet mot koldioxidneutralitet och en hållbar energiframtid för alla.

Hitachi Energy utvecklar världens energisystem så att det blir mer hållbart, flexibelt och säkert. Företaget har nyligen vunnit flera stora projekt där dess innovativa teknik kommer att möjliggöra en ökad integration av förnybara energikällor i infrastrukturen för elnätet genom kraftöverföring via högspänd likström (HVDC) bland annat projekten Champlain Hudson Power Express, Intermountain Power Project samt Ijmuiden Ver Alpha-projektet – en del av det nyligen annonserade avtalet inom TenneT:s 2GW-program.

Hitachi Energy har en historia som sträcker sig över 140 år och företaget har för närvarande cirka 5 000 anställda i Sverige. Verksamheten finns på 15 orter från norr till söder, där de största orterna är Västerås och Ludvika samt Piteå, Landskrona, Figeholm och Smedjebacken.