Nyheter

Kemppi lanserar en ny robotsvetsmaskin

Nu presenterar Kemppi AX MIG Welder – en kraftfull robotsvets med sömlös integration, ett lättanvänt gränssnitt och den senaste svetstekniken.

AX MIG Welder var specialbyggd för högintensiva, 24/7 automatiserade svetsmiljöer. Med 400 eller 500 A effekt och en robottrådmatare är den konstruerad för att utföra svåra uppgifter och möta krävande produktionsmål.

Hastighet är ingenting utan kvalitet. AX MIG Welder har finjusterad tändning och en exakt sömspårningssignal för att säkerställa repeterbara svetsar av hög kvalitet. För utmanande material kan Kemppi MAX eller Wise arc performance svetsprocesser användas för att öka hastigheten, minska värmetillförseln och säkerställa penetration.

Med ett intuitivt användargränssnitt och lättanvända kontroller kan AX MIG Welder manövreras med grundläggande svetskunskaper. Maskinkontroller och realtidsprestandadata kan nås med en webbläsare på en bärbar dator eller mobiltelefon – användargränssnittet kan också integreras i ett befintligt kontrollsystem.

AX MIG Welder erbjuder enkel integration. Den maximerar prestandan hos alla svetsrobotar och fungerar sömlöst med alla aspekter av ett automatiserat svetssystem.

– AX MIG Welder är ett modulärt system. Modularitet möjliggör en kostnadseffektiv lösning för varje applikation. Användarvänlighet, produktivitet och kvalitet är nyckelord för detta system, sammanfattar produktchef Artturi Salmela.

AX MIG Welder är tillgänglig från och med maj 2023.