Nyheter

Elfack 2023: Elektrifiering, digitalisering, energieffektivisering och hållbarhet

Den 9–12 maj 2023 tar Schneider Electric plats på mässan Elfack i Göteborg – en av norra Europas stora mässor inom energi och elektrifiering. I år riktar Schneider Electric sitt fokus på att erbjuda besökarna inspiration kring lösningar som möjliggör elektrifiering, digitalisering, energieffektivisering och hållbarhet.

I montern presenteras innovationer på alla nivåer med nyheter, produkter, mjukvaror, tjänster och lösningar för bostäder, fastigheter, industri och datacenter. Schneider Electric Sveriges VD, Jenny Larsson, är inbjuden att tala om möjligheterna med energieffektivisering och elektrifiering på Elfacks scener och i företagets egen monter hålls seminarier om framtidens smarta elnät, energieffektiva hem och IT-infrastruktur.

– När branschen kraftsamlar för ett digitaliserat, elektrifierat och hållbart samhälle är det viktigt för oss som ledande företag inom energihantering och automation att finnas där för kunder och besökare och visa vägen framåt genom innovation på alla nivåer – produkter, mjukvaror, tjänster och lösningar, säger Jenny Larsson, VD på Schneider Electric Sverige.

Schneider Electric’s huvudmonter B02:08 bemannas av kunniga experter och produktchefer som demonstrerar och guidar besökare i hur företagets lösningar löser olika typer av kundbehov inom elektrifiering, digitalisering, energieffektivisering och hållbarhet.

Några av de nyheter som presenteras i Schneider Electric’s monter B02:08:

TransferPacT – en snabb matningsomkopplare för reservkraft i kompakt uppgraderingsbart utförande och med uppkopplingsmöjligheter

Nya funktioner inom smarta hem-systemet Wisers produktportfölj – en ny energisensor och rådgivningstjänst för energihantering i hemmet och mindre kommersiella byggnader. Dessutom presenteras flera kommande lanseringar.

Inom området eMobility visas EVlink Home Smart, Schneider Electric’s uppkopplade elbilsladdare för hemmaladdning samt EcoStruxure™ EV Advisor – ett styr- och betalsystem för elbilsladdning för kommersiella byggnader.

PowerLogic A3 – en ljusbågsvakt för mellanavancerade anläggningar. Produkten erbjuder elektronisk övervakning av ställverk och säkerställer verksamhetens drift.

Den nya mjukvaran EcoStruxure™ ADMS (system för avancerad distributionshantering) – en lösning för framtidens smarta elnät designad för elnätsföretag och system för avancerad distributionshantering.

Utöver nyheterna presenterar Schneider Electric även flera andra uppkopplade produkter och system inom eldistribution, fastighetsautomation, industri, avbrottsfri kraft och smarta hem:

MasterPacT MTZ – Cirkulär ekonomi med lågspänningsbrytare. MasterPacT MTZ kan nu fås i ett cirkulärt utförande med samma prestanda och garantier som en nyproducerad! Lägre CO2-avtryck, mindre råvaru- och energiförbrukning, snabbare leveranser. som nu kommer i ett cirkulärt utförande med samma prestanda och garantier som en nyproducerad produkt. Produkten har lägre CO2-avtryck, mindre råvaru- och energiförbrukning och kan ofta levereras snabbare.

RM AirSet – Gasisolerat sekundärställverk fritt från gasen SF6, upp till 24 kV som kombinerar ren luftteknik med funktioner som ger bättre prestanda, tillförlitlighet och effektivitet i distributionsnäten.

Harmony XB5 – Belyst nödstopp som höjer den visuella säkerheten – detta då tid kan vara avgörande för att förebygga en katastrof.

Easy UPS-serien – den idealiska lösningen för att säkerställa en kontinuerlig och pålitlig strömförsörjning till verksamhet.

PowerLogic AccuSine – Lösning som eliminerar övertoner i dagens elnät vilket ger förbättrad elkvalitet.

Normprodukter Resi9 – Ett komplett sortiment med normapparater för bostäder som är tillverkade i återvunnen plast och snygg vit design.

Produkter från Wisers smarta hem-system som hjälper bostadsägare att ta kontroll över hemmets energianvändning.

Serviceerbjudandet EcoConsult Electrical Digital Twin – som har enkel visualisering av elnätverk i en plattform samt minskar risken för driftstopp & olyckor.

Några av de programpunkter & seminarier med Schneider Electric’s ledare, experter och samarbetspartners deltar på:

Onsdag 10 maj, 2023

10:00-10:25, Jonas Anund Vogel från KTH Live-In Lab – Från Lab till verklighet – hur kan insikterna från KTH-Live-In Lab påskynda utvecklingen och digitaliseringen av fastigheter.

KTH Live-In Lab är ett forskningscenter på KTH där Schneider Electric är en av fem centrumpartners. KTH Live-In Lab erbjuder en fullskalig testmiljö omfattande allt från byggnad och installationer till boende, användare och förvaltningsorganisation. Genom att samverka inom KTH Live-In Lab kan företag dubblera värdet av företagsintern FoU.
Scen: Level 2 Hall F Main Stage

15:30-15:55, Jenny Larsson vd Schneider Electric Sverige – Electricity 4.0 – När vi förenar digital teknik och elektrifiering får vi Electricity 4.0. Det ger oss nya sätt att se, distribuera och spara energi. Scen: Level 2 Hall F Switch

Torsdag 11 maj, 2023

14:30-14:55, Jenny Larsson, vd Schneider Electric Sverige – Strategize, Digitize, Decarbonize – ett praktiskt angreppssett och konkreta lösningar för en mer energieffektiv och hållbar verksamhet. Scen: Level 2 Hall F Main Stage

16:00-16:25, Frida Lundquist, Lösningsarkitekt Schneider Electric Sverige – Framtidens elnät – för att möta dagens och framtidens utmaningar måste elnätet effektivt kunna hantera stora mängder förnybar och distribuerad energi, samt möta kunders elbehov. Det kräver smarta elnätsystem som kan hantera förnybar energi så effektivt som möjligt och minska användningen av fossila bränslen. Scen: Level 2 Hall F Switch

Fredag 12 maj, 2023

11.00-11.25, Stipendieutdelning Schneiderfonden – Schneiderfonden är en stiftelse som grundades 1992 och är ett samarbete mellan Installatörsföretagen, Elektrikerförbundet och Schneider Electric för att uppmärksamma och stödja innovation och nya idéer på elinstallationsområdet. Prisutdelningen sker på Scen: Level 2 Hall F Main Stage.

På bilden: Schneider Electric, Jenny Larsson, VD