Nyheter

Nya funktioner hos edgeprodukter från Softing Industrial underlättar integrationen i IT-lösningar

EdgeConnector-produkterna tillsammans med edgeAggregatorn från Softing Industrial erbjuder ett antal nya funktioner i version 3.40 som gör integrationen i IT-lösningar avsevärt enklare.

De Docker-baserade mjukvarumodulerna i Softings edgeConnector-sortiment ger tillgång till att Processuppgifter i SIMATIC S7, SINUMERIK 840D och Modbus TCP-styrenheter. EdgeAggregatorn, som också är Docker-baserad, tillhandahåller ett OPC UA- dataintegrationslager kombinerad med en Docker-baserad IoT-spetslösning. Detta gör att olika OPC UA-servrar på automationsnivå kan grupperas ihop med hjälp av tillhörande adresser. Den aggregerade informationen kan sedan göras tillgänglig för IT-applikationer via ett konsekvent OPC UA-gränssnitt.

Version 3.40 av edgeprodukterna innehåller ett antal nya funktioner som i hög grad underlättar integrationen med standard Docker IT-lösningar. Detta inkluderar:

Metriskt stöd för Prometheus – vilket möjliggör insamling och analys av metrik med hjälp av Prometheus frågespråk. Mätvärdena kan lagras i applikationer som Prometheus och användas för frågor. Det finns också möjlighet att skicka varningar baserat på de insamlade mätvärdena.

Loggning för containerhanteringsplattformar som Kubernetes och Portainer – som streamar loggningsinformationen till ett utgångsgränssnitt av standard för en Docker-container och kan användas av containerhanteringsplattformar som Kubernetes eller Portainer.

Stöd för Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) – vilket möjliggör integration med centralt ”hostade” autentiseringslösningar

Stöd för det senaste MQTT-protokollet, version 5 samt MQTT Store and Forward och MQTT Trigger Enhancement. Store and Forward garanterar skydd mot dataförlust. Om anslutningen avbryts, lagras data tillfälligt och överförs automatiskt när anslutningen är återställd. MQTT Trigger Enhancement möjliggör skapandet av omfattande och komplexa triggers för MQTT-meddelanden tack vare det nya stödet för LUA-skript.

Med version 3.40 för edge-produkterna fortsätter Softing Industrial utvecklingen för att förbättra anslutningsmöjligheterna i gränssnittet mellan OT och IT och underlätta användningen av standardlösningar för IT-hantering och övervakning.

På Hannovermässan, 17 till 21 april 2023, presenterar Softing Industrial edgeprodukterna i hall 015, monter F48.