Nyheter

Ny vd för Mälarenergi Elnät

Malin Wallenberg har utsetts till ny vd för Mälarenergi Elnät AB. Hon kommer närmast från VB Energi (Västerbergslagens Energi) där hon arbetat som vd de senaste fem åren.

– Jag är väldigt glad över att vi har lyckats rekrytera Malin Wallenberg. Hennes erfarenhet av att hantera elnät och energifrågor i nära samverkan med både näringsliv och delägare blir en tillgång för Mälarenergi Elnät – inte minst i den starka expansion av elektrifieringen som vi står inför och måste lösa, för att klara omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Carin Lidman, styrelseordförande för Mälarenergi Elnät AB.

Niklas Gunnar, koncernchef för Mälarenergi AB, är också glad över rekryteringen:

– Det känns jättebra att få välkomna Malin Wallenberg till Mälarenergikoncernen. Jag ser fram emot att ta del av Malins erfarenhet och att, tillsammans med henne och medarbetarna på Mälarenergi Elnät, arbeta vidare med utveckling, innovation och omställning.

Lång erfarenhet

Bakom sig har Malin Wallenberg 20 år i energibranschen. Hon kommer närmast från tjänsten som vd och koncernchef för VB Energi i Ludvika. Parallellt med det uppdraget var hon under fem år vd för dotterbolaget Västerbergslagens Elnät AB. Hon har också innehaft ett flertal positioner inom Vattenfallkoncernen, bland annat som vd för Barsebäck Kraft AB, vice president för koncernens projektstyrning internationellt och som produktionschef för värmeverksamheten i Sverige.

– Jag ser fram emot att lära känna Mälarenergi Elnät och alla medarbetare, säger Malin Wallenberg. Mälardalen är en väldigt spännande tillväxtregion. Elnät är möjliggörare av den hållbara energiomställningen och bidrar därigenom till regionens attraktionskraft. Vi har mycket spännande framför oss och vi kommer möta utvecklingen tillsammans med våra kunder.