Nyheter

ELGi visar upp avancerade tryckluftslösningar på Hannover Messe 2023

ELGi, en av världens ledande tillverkare av luftkompressorer, presenterade idag på Hannover Messe sin portfölj av oljefria och oljesmorda kompressorer och tillbehör utformade för att uppfylla europeiska kunders behov av tryckluftslösningar till låga livscykelkostnader.

I ELGi:s monter D31 hall 4 visades ELGi:s oljefria skruvkompressor med integrerat värmeåtervinningssystem och den oljesmorda skruvkompressorn med förbättrad effektivitet med ny permanentmagnetmotor. ELGi:s första oljesmorda tvåstegs skruvkompressor, som ger branschledande låga totala ägandekostnader och ökad tillförlitlighet, hade också premiär på mässan.

– Idag bekräftar vår portfölj som visas på Hannover Messe vårt åtagande om att spela en ledande roll för att uppfylla kundernas behov av en stegvis förbättring av energieffektivitet. På resan mot hållbarhet och netto nollutsläpp utvecklas kundernas krav från lägre energiförbrukning till grundliga utvärderingar av livscykelkostnaden. Kompressorer förbrukar cirka 10 % av Europas totala industriella elförbrukning och 70 % av en kompressors livscykelkostnader utgörs av den energi som används under driften., sa dr. Jairam Varadaraj, verkställande direktör, Elgi Equipments, när han talade på mässan. I över 60 år har vi arbetat för att utveckla tryckluftslösningar som bidrar till att sänka den totala ägandekostnaden med förstklassig energieffektivitet, processförbättringar och nya produkter och processer. Dessutom sätter våra tryckluftsexperter kunden i centrum för varje beslut och aktivitet, vilket säkerställer en #alwaysbetter kundupplevelse under hela livslängden för kundernas ELGi-kompressorer.

ELGi:s OF90-160-sortiment: De vattenkylda oljefria kompressorerna med torrskruv i två steg, som uppfyller standarden klass 0 ISO 8573-1, finns tillgängliga i fasta och variabla hastighetsalternativ med en nominell effekt på 90 till 160 kW. Sortimentet kan också utrustas med ett integrerat eller fristående värmeåtervinningssystem (HRS), som återvinner upp till 90 % av den värme som genereras under kompressionsprocessen, och har förbättrad prestanda inom arbetsområdet på 4,5–10 bar. Dessa enheter kan även installeras utomhus med färdiga väderskydd.  

ELGi:s EG90-160P-sortiment: Med betydande energieffektivitetsförbättringar, tack vare en avancerad kompressions-elementdesign i två steg, erbjuder denna nya oljesmorda kompressor med ett driftsområde på 4,5–12,5 bar i ELGi EG-seriens portfölj överlägsen prestanda med lägre ägandekostnad och ökad tillförlitlighet. Detta innebär ökad drifttid och förbättrad produktivitet i tillverkningstillämpningar. EG90-160P-serien är tillgänglig med fasta och variabla hastigheter.

ELGi:s EG11-45 PMSM-sortiment: Med betydande energieffektivitetsförbättringar har denna nya oljesmorda, luftkylda kompressor med ett driftområde på 4,5–12,5 bar en ny permanentmagnetmotor (PMSM) med branschledande, energieffektiva, direktdrivna kompressionssteg utformade för variabel belastning. Denna omvälvande PMSM möjliggör ökade prestanda utan att kompromissa med effektiviteten när den används med VFD-tillämpningar (frekvens-styrning), vilket minskar energiförbrukningen och ökar luftmängden.

ELGi:s ”Air~Alert”, IoT-baserat maskinövervakningssystem: ELGi:s Air~Alert möjliggör dataanalys och realtidsövervakning av luftkompressorparametrar. Det är en dataöverförings- och analystjänst som övervakar en kompressors kritiska parametrar för att minimera stilleståndstiden och maximera effektiviteten. Prognos-styrda varningar innebär ett steg på vägen mot tillförlitlig diagnostik för att upptäcka och förhindra fel. Med Air~Alert kan kunder över hela världen garanteras mycket exakta och avancerade prediktiva varningar om maskinavbrott och minimerad oplanerad stilleståndstid.

I över 60 år har ELGi:s banbrytande produkter och tryckluftslösningar uppfyllt olika användningsområden inom olika branscher – från tillverkning, mat och dryck och konstruktion till läkemedel och textilier – i över 120 länder. ELGi:s toppmoderna globala tillverkningsanläggningar, som sträcker sig över tre kontinenter och levererar en portfölj med över 400 produkter, har ett åtagande om koldioxidneutralitet, vattenbesparing och cirkulär avfallshantering.