Nyheter

Ny forskning: Över 50 % av BTC Mining använder ren energi

Bitcoin-brytning har varit ett kontroversiellt ämne i flera år på grund av oro över dess miljöpåverkan. År 2022 uppskattades det att Bitcoin-brytning kunde stå för upp till 0,1 % av de globala utsläppen av växthusgaser. Detta har fått många att söka alternativa energikällor för sin verksamhet.

Enligt TradingPlatforms.com använder över 50 % av Bitcoin-gruvor nu rena energikällor. Denna förändring mot förnybar energi förväntas fortsätta eftersom fler gruvarbetare försöker minska sitt koldioxidavtryck under de kommande åren.

Tradingplatforms.com finansanalytiker Edith Reads kommenterade uppgifterna och sa:

– Bitcoin-brytning drivs av förnybar energi, såsom vind, kol, gas, sol- och vattenkraft, såväl som kärnenergi. Genom att använda dessa rena energikällor istället för traditionella fossila bränslen blir Bitcoin-brytning mer hållbar och har en lägre miljöpåverkan.

Utsläpp från gruvdrift av kryptovalutor har kritiserats för deras inverkan på den globala uppvärmningen. År 2020 beräknades Bitcoin-brytning ha använt 75,4 terawattimmar el, mer än landet Österrike. Denna energiförbrukning har en miljöpåverkan och genererar höga koldioxidutsläpp.

Hela historien och statistiken finns här:

Over 50% Of BTC Mining Uses Clean Energy, New Research Reveals

Foto: Liam Ortiz