Nyheter

Glamox Luxonic lyser upp Storbritanniens största vindkraftspark på land med energieffektiv uppkopplad LED-belysning

Glamox Luxonic, en del av Glamox AS, ett ledande belysningsföretag, har tänt tre byggnader som hanterar och stödjer ScottishPowers 215-turbin Whitelee Windfarm, i Eaglesham, söder om Glasgow. Företaget har försett två byggnader vid Storbritanniens största vindkraftspark på land, plus dess besökscenter, med högkvalitativa, energieffektiva uppkopplade LED-armaturer som styrs trådlöst.

– Det handlar inte bara om att öka mängden 100 procent grön el vi producerar – det handlar också om att förändra hur vi arbetar och investera i energieffektiv teknik på våra arbetsplatser, så att vi blir en renare och grönare verksamhet och minskar vårt eget koldioxidavtryck.

– Energibesparande initiativ som det här smarta LED-belysningsprojektet spelar en viktig roll för att få det att hända – minskar både vår energianvändning och kostnader. Det här är ett bra exempel på vad företag kan göra som en del av sin egen utsläppsresa på den kritiska vägen till Net Zero.

Installatören av belysningen vid Whitelee Windfarm-byggnaderna, HQ-byggnaden och några av de andra ScottishPower vindkraftparkerna var FES. Graham Walker, Operations Director på FES sa: ”Det har varit ett möte mellan sinnen som samarbetar med Glamox Luxonic för att leverera dessa energieffektiva LED-belysningssystem till vår uppskattade kund ScottishPower. Koldioxidutsläpp och energieffektivitet är kärnan i allt vi levererar på FES, och system som detta visar ytterligare vårt fortsatta engagemang för att arbeta tillsammans med intelligenta kunder och partners för att driva innovation.”

– Att installera ansluten LED-belysning i byggnader är den lågt hängande frukten i kampen mot klimatförändringarna. Idag står byggnader för cirka 40 procent av den globala energianvändningen, och belysning står för cirka 18 procent av den elektricitet som används i Storbritannien, säger David Hunt, VD för Glamox Luxonic. Det är bara passande att byggnaderna som stöder verksamheten i Whitelee Windfarm också kommer att vara mycket energieffektiva.