Nyheter

Debatt: ”Rulla upp ärmarna, det är dags att förstå AI”

”Generativ AI har potentialen att förändra världen på ett sätt som vi inte kunde föreställa oss för bara några månader sedan.”

Professor Johan Svinhufvud Roos uppmanar ledare att rulla upp ärmarna och pröva tekniken för att själva förstå möjligheterna, och farorna i en debattartikel i Dagens Industri:

”ChatGPT satte världsrekord genom att nå 100 miljoner användare på bara två månader, och dess tillväxt fortsätter i exponentiell takt. Även om många är bekanta med detta verktyg, är färre bekanta med Bard, DALL-E, Stable Diffusion, GitHub Copilot, Perplexity, Elicit och andra nya AI-verktyg som fascinerar studenter, lärare och företagsledare över hela världen. Alla som testar dessa verktyg upptäcker snabbt deras stora potential.”

Läs hela debattartikeln här:

www.di.se

Bild: Gerd Altmann