Nyheter

Debatt: ”Skifte till fossilfritt stål är enda vägen att gå”

”Det är dags att lyfta blicken i debatten om stålindustrins gröna omställning. Det finns helt enkelt inte något alternativ till att ställa om.”

Det skriver Marie Nilsson, förbunds­ordförande IF Metall, Martin Linder, förbunds­ordförande Unionen och Martin Lindqvist, vd SSAB i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Stål finns överallt i vår vardag och vi kommer att behöva mer stål i dag och i morgon. Stål är världens mest återvunna material, men för att möta efterfrågan räcker inte skrotbaserat stål utan även järnmalms­baserat stål behövs. Stål är nödvändigt för att fortsätta utveckla Sverige med hållbara och beständiga hus, broar, vindkraftverk och fordon.”

”Stålindustrin står för cirka 7 procent av de globala utsläppen som måste minska drastiskt om vi ska nå svenska och internationella klimatmål. Som representanter för företag och fack är vi överens om att omställning till fossilfritt stål är den rätta, och enda vägen att gå. Det behövs för framtida konkurrens­kraft och för att säkra framtida jobb.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/a/Xba3pn/skifte-till-fossilfritt-stal-ar-enda-vagen-att-ga-skriver-if-metall-unionen-ssab