Nyheter

Statliga Samhall i blåsväder: Vil starta ny kablagefabrik i Gävle

Statliga Samhall har flera gånger skapat oro på marknaden och nu är det dags igen. Tidningen Näringslivet lyfter frågan efter en omstridd start av en ny kablagefabrik i Gävler:

”- Vi är inte emot konkurrens, bara det är på samma villkor, vilket det inte är i det här fallet, säger Raymond Fernström, vd för Tebex, till TN (Tidningen Näringslivet).

Hur påverkar det alla privata företags möjligheter när en av skattepengar finansierad verksamhet etablerar sig på marknaden? Den frågan ställer nu medlemmarna i Svensk Kablageförening sig – med oro. Orsaken är att Samhall nyligen offentliggjorde att organisationen inom kort ska starta en ny fabrik i Gävle med 90 anställda.

– Hur finansierar de sina investeringar? Ett vanligt företag behöver ju normalt gå till banken eller ta av egna medel, säger Raymond Fernström, vd för kablageproducenten Teblex och ordförande i Svensk Kablageförening.”

Läs hela artikeln här:

TN