Nyheter

”Efter finanskrisen stramades banksektorn upp för att minska risken för medborgarna. Nu är det elbolagens tur”

”Finanskrisen 2008 slog hårdast mot vanliga låg- och medelinkomsttagare. Människor som blivit inlurade i dåliga bolån, människor vars besparingar tappade kraftigt i värde eller som förlorade jobbet i lågkonjunkturens spår.”

Det skriver Jakop Dalunde (MP) i en debattartikel i Dagens ETC:

”På samma vis är det de med minst marginaler och tajtast vardagsbudget som drabbas hårdast just nu, i spåren av energikrisen. Vi har sett hur beroendet av Putins fossila energi, kryddat med ett visst mått av spekulation på marknaden och en alltför trög utbyggnad av förnybar energi fått väldigt negativa konsekvenser för de enskilda hushållen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/staell-krav-paa-elbolagen-precis-som-paa-bankerna