Nyheter

Intersolarmässan: SolarEdge presenterar de senaste innovationerna för PV i bostads-, kommersiella och allmännyttiga skala

På årets Intersolar-mässa (München, 14-16 juni) kommer den globala ledaren inom smart energiteknik SolarEdge Technologies att presentera sina senaste PV-teknologiska innovationer för bostads-, kommersiella och allmännyttiga applikationer i Hall B4, monter 110. Företaget kommer också att tillkännage en stor milstolpe för branschen och en rad nya partnerskap i vad som lovar att bli företagets största show hittills.

För bostadsmarknaden kommer SolarEdge att tillkännage nya utvecklingar inom sitt SolarEdge Home-ekosystem. Den integrerade bostadslösningen hanterar, övervakar och optimerar solenergiproduktion, förbrukning och lagring i hemmet. Detta gör det möjligt för husägare att mer effektivt hantera energi i sina hem genom att optimera nätanslutning och batteriförbrukning.

För lantbruksindustrin kommer SolarEdge att presentera sin nya solar tracker-lösning:

Tracker Control System.

Den innovativa tekniken utnyttjar AI för att spåra solen och justera vinkeln på solcellsmodulerna för att maximera energiproduktionen – vilket ökar systemets prestanda med upp till 6 %, samtidigt som solanvändningen balanseras för att optimera skörden. Detta är den första solspårningslösningen från SolarEdge.

Företaget kommer också att presentera sin nya kommersiella S-Series power optimizer, som lanserades i Europa förra veckan. Med branschens första säkerhetsteknik detekterar S-serien temperaturökning på kontaktnivån, vilket stoppar strömflödet innan en potentiell ljusbåge kan uppstå. Detta innebär att potentiella ljusbågar kan upptäckas och förhindras, snarare än att bara upptäcka dem på strängnivå. Viktigt är att denna process maximerar systemsäkerheten, systemets drifttid och minskar drift- och underhållskostnaderna.

För applikationer i nyttoskala kommer SolarEdges mycket efterlängtade växelriktare och effektoptimerare att presenteras i montern. Designad för stora markmonterade installationer inkluderar lösningen SE 330kW-växelriktaren och H1300 Power Optimizer och är idealiskt lämpad för både virtuella centrala och distribuerade konfigurationer.

Foto: Michael