Nyheter

Konecranes förstärker LTC Groups materialhantering i Mellanöstern

Konecranes utrustning och tjänster kommer att spela en kritisk roll i Legnano Teknoelectric Company (LTC) Groups nya tillverkningsanläggning på 30 000 m2 i Dubai, Förenade Arabemiraten. Konecranes produkter stöttar hela materialflödet, från inkommande råmaterial till färdiga produkter inklusive transformatorer. Kontraktet på 21 kranar och service bokades under första kvartalet 2023, och leveranserna börjar i maj 2023.

Konecranes kommer att leverera 12 elektriska CXT-traverskranar i S-serien och 9 portalkranar. Dessutom moderniseras en befintlig kran på plats för att öka funktionaliteten. Konecranes kommer också att ansvara för säker och optimerad drift av kranarna enligt ett treårigt årligt underhållskontrakt, vilket förlänger den affärsrelation som inleddes med LTC Group redan 2011.

LTC Group är världsledande inom magnetkärnor och laminat för en rad transformatorer och reaktorer. Under det fortsatta arbetet med att utöka verksamheten inom sektorn för förnybar energi kommer den nya anläggningen i Dubai,som fördubblar företagets produktionskapacitet i regionen, att spela en framträdande roll för leveranser av transformatorer till anläggningar för vindkraft, solkraft, vattenkraft, kraftvärme och biomassa.

– Vår produktionslinje använder material av högsta kvalitet och tillverkningsprocessen kräver utrustning som är både tillförlitlig och toppmodern. Konecranes produkter och tjänster uppfyller dessa behov, vilket gjorde det naturligt att välja dem till detta projekt, säger Mauro Mereghetti, vd för LTC Middle East FZCo.

– Kunder som LTC Group efterfrågar allt mer utrustning och tjänster som på ett tillförlitligt och säkert sätt stöttar materialflödet, samtidigt som de minskar koldioxidutsläppen. Våra kranar gör just detta, genom att leverera exakta lyft samtidigt som de i hög grad minskar slitaget, säger Ajit Kumar, chef för Industrikranar, Förenade Arabemiraten.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.