Nyheter

Virta rankas på nytt som ett av Europas snabbast växande företag

Tidskriften Financial Times har publicerat sin årliga ranking av Europas snabbast växande företag och Virta är ett av företagen. Listan sammanställer de 1 000 företag som har den högsta genomsnittliga årliga avkastningen i intäkter räknat. Virta var enligt rankingen det snabbast växande företaget i Europa som tillhandahåller plattformslösningar till laddbara fordon.

FT1000 kallas Financial Times årliga lista som summerar de tusen företag i Europa som har snabbast tillväxt. Virta, med sin globala laddplattform, rankas för fjärde året i rad som ett av Europas snabbast växande företag, något som bara 65 andra företag på listan också gjort.

Mellan 2015 och 2022 hade Virta en genomsnittlig årlig avkastning om 90 procent och under 2022 ökade avkastningen ytterligare till 112 procent, enligt preliminära oreviderade resultat.

Utöver placeringen på FT1000, har Virta också blivit framröstat som ett av topp 15 hållbara Tech-företag av en panel bestående av 90 framstående investerare. Listan, Tech Tour Growth50, har tidigare uppmärksammat idag stora kända företag såsom Spotify och iZettle.

– Vår fortsatta tillväxt bevisar vår förmåga att möjliggöra för offentliga och privata aktörer att snabbt och kostnadseffektivt komma in i och skala sina laddningsföretag för elfordon. Det är bara en del av hur vi kan bidra till en hållbar framtid. Med intensifierade investeringar i att utöka vårt ledarskap inom energihanteringssektorn, är vi redo att hjälpa till att utnyttja den betydande inverkan som vårt nätverk och elbilar i allmänhet kan ha för att möjliggöra den accelererande övergången till ett globalt förnybart energisystem, säger Jussi Palola, vd för Virta.